Ministrul Transporturilor promitea 180 km de autostrada. A ramas o treime

Un document oficial al Ministerului Transporturilor, consultat de G4Media.ro, arata ca estimarile de la inceputul anului au fost serios exagerate de guvern: doar o treime din cei 180 km de autostrada promisi pot fi dati anul acesta in uz.

Astfel, Ministrul Transporturilor Razvan Cuc promitea la inceputul anului 180 de km de autostrada, revizuindu-si apoi estimarea, la 100 de kilometri, in urma cu o luna. In prezent insa, conform documentului oficial, de la 180 de km de autostrada, s-a ajuns la doar 61,2 km.

Dupa ce a trecut jumatate de an fara a fi deschis traficului vreun kilometru de autostrada, nu ar trebui sa fie pentru nimeni nicio surpriza ca oficialii tot taie din promisiunile facute soferilor. Daca la inceputul anului ministrul interimar Rovana Plumb declara ca in 2019 vor fi gata 180 de noi kilometri de autostrada, in urma cu o luna Razvan Cuc, seful de la Transporturi, taia din coada ursului si declara ca pana la sfarşitul anului vor fi dati circulatiei 100 de kilometri de autostrada din cei 160-170 aflati in constructie.

O estimare prea optimista, spun chiar subordonatii sai. Intr-un document cu antetul ministerului condus de Razvan Cuc prezentat recent in Comitetul de monitorizare al Programului Operational Infrastructura Mare, in cadrul caruia Romania primeste bani pentru dezvoltarea retelei de autostrazi, anul acesta au sanse reale de a fi gata doar 61 de kilometri de sosea de mare viteza.

Practic, potrivit documentului, pana la finalul lunii decembrie ar urma sa fie deschisi traficului doar 43 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva, loturile 3 si 4, unde stadiul de executie al lucrarilor variaza intre 94,5% si 96,2%, precum si inca 17 kilometri din Autostrada Transilvania, intre Ogra si Campia Turzii.

Citeste si:
Panica a dat piața rezidențială "peste cap": vizionarile au scăzut...
CORONAVIRUS | Panica...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri