Primaria Capitalei a ridicat deja astazi, pana la ora 12.00, sapte masini parcate neregulamentar si care blocau fie statiile RATB, fie intrarea in spitale, potrivit HotNews. Pe langa taxa de 500 de lei care trebuie platita pentru recuperarea masinii, soferii risca si amenzi de pana 725 lei plus 4 puncte de penalizare.

"Am ridicat 7 masini din zona Salii Palatului, zona Hanul lui Manuc, Spitalul Floreasca, Spitalul Grigore Alexandrescu. Masinile blocau accesul in spital, la sectia de primiri urgente, nu puteau sa intre ambulantele. La Sala Palatului blocau autobuzele care luau curba de la Campineanu si nu puteau face virajul, iar la Hanul lui Manuc blocau statia STB", a declarat Daniel Rasica, director al Politiei Locale Bucuresti.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Citeste continuarea pe HotNews.

Pe 19 august, Primaria Bucuresti a anuntat ca din 26 august va aplica prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar, aprobat prin HCGMB nr. 371/26.06.2019.

Procesul de ridicare a masinilor va fi unul continuu, 24/24 ore. Dispunerea ridicarii vehiculelor stationate neregulamentar se va face de catre politisti rutieri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti, ori politisti locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, iar ridicarea se va face de catre Compania Municipala Managementul Transportului Bucuresti, care isi va desfasura activitatea cu sase autospeciale de ridicare a masinilor.

Citeste si:
Asociatia Locus, acord cu Primaria pentru a salva Baile Herculane
Asociatia Locus a ajuns la un...

Masinile parcate neregulamentar si care au fost ridicate vor fi depozitate in spatiile special amenajate din bulevardul Timisoara nr. 161- 163, Sector 6, si bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str. Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de functionare 24/24 ore, astfel incat masinile ridicate sa poate fi eliberate la orice ora.

Ulterior, cetatenii aflati in aceasta situatie vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544 - Brigada de Politie Rutiera sau 021/9752 - Politia Locala a Municipiului Bucuresti, pentru a afla in care dintre cele doua spatii se afla autoturismele si pentru a le putea recupera. Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului / detinatorului / utilizatorului legal al acestuia si doar dupa achitarea tarifelor de ridicare, transport si depozitare, in baza certificatului de inmatriculare in original sau al oricarui act din care sa rezulte dreptul de proprietate sau de folosinta asupra vehiculului si a unui act de identitate al solicitantului.

Sursa foto: Grinnya13 / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Unde se pun semnele de incepator pe parbrizul unei masini