"Vom analiza si vom cere opinia unor juristi sa luam in continuare masurile ce se impun. Ceea ce dorim sa precizam este faptul ca aceste companii exista in continuare, sunt infiintate de acum un an si cateva luni, sunt inscrise la Registrul Comertului, iar aceasta anulare a HCMB - acte administrative, nu va produce efecte (automate) asupra unor societati functionale. Probabil, tot instantele, in intelepciunea lor, ne vor explica cum procedam in continuare", se arata intr-un comunicat transmis de PMB.

Conform aceleiasi surse, solutia Curtii de Apel Bucuresti este una "cel putin surprinzatoare, daca nu socanta", in contextul in care pana acum Primaria a avut castig de cauza in alte procese similare si chiar si in cazul acestui proces castigase la fond.

"In luarea acestor decizii de infiintare, cat si pe parcursul procesului am avut confirmarea scrisa a unor cadre didactice - profesori universitari cu o reputatie nestirbita, in acest domeniu - ca adoptarea acestor hotarari s-a facut cu respectarea stricta a textelor de lege. Am preluat acest model din Europa, din orase precum Viena, Stockholm, Berlin, iar companii municipale exista si in alte orase din tara. Se pare insa ca o instanta din Romania a decis ca aproape toate deciziile in Consiliile Locale si in CGMB nu pot fi adoptate decat cu o majoritate de 2/3, astfel incat probabil se va ajunge, prin astfel de interpretari, la o blocare completa a functionarii orasului. Contestatarii nostri se pare ca apreciaza ca un Bucuresti complet blocat si aruncat in haos este singura modalitate care le-ar putea da castig de cauza in alegerile viitoare", se mai arata in comunicat.

Primarul general, Gabriela Firea, s-a declarat convinsa ca este vorba de o eroare de interpretare care se va corecta.

Reprezentantii USR, Dan Barna...
Citeste si: Barna si Wring cer demisia primarului general Gabriela Firea

"Pe acest model, imposibil de explicat, ar trebui anulate toate hotararile de infiintare ale companiilor din intreaga tara, ale ministerelor, consiliilor judetene sau primariilor. Sunt absolut convinsa ca este o eroare de interpretare care se va corecta. Bucuria cinica a USR este de scurta durata. USR dovedeste inca o data ca nu salveaza Bucurestiul, ci blocheaza Bucurestiul. USR, care clameaza public transparenta si corectitudinea in administratie, dovedeste ca vrea sa salveze firmele capusa abonate la bugetul Primariei Capitalei ani de zile, si care sunt speriate de companiile nou infiintate, prin care se fac mari reduceri de cheltuieli si o eficientizare a serviciilor in interesul cetatenilor", a sustinut edilul general.

Curtea de Apel Bucuresti a decis joi anularea tuturor hotararilor de infiintare a Companiilor Municipale, a anuntat Uniunea Salvati Romania, prin intermediul unui comunicat.

"Curtea de Apel Bucuresti a decis astazi anularea tuturor hotararilor de infiintare ale Companiilor Municipale. Solutia este definitiva si vine la capatul unui proces initiat de USR Bucuresti in anul 2017. Consilierii municipali USR au contestat infiintarea acestor companii pe motiv ca hotararile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumatate plus unu din numarul total de consilieri, si nu cu votul a doua treimi, asa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei", a precizat sursa citata.

PMB: Demersul UTI cu privire...
Citeste si: PMB: Demersul UTI referitor la Arena Nationala, o forma de santaj