Cererea pentru masini diesel continua sa scada in Europa: cota de piata a ajuns la DOAR 31,3%

Asociatia Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) a publicat in aceasta saptamana un amplu raport cu privire la cererea pentru masini in functie de motoarele utilizate de acestea pentru perioada aprilie-iunie 2019.

Astfel, asociatia remarca o continuare a trendului de scadere a cererii pentru masinile diesel, in contextul in care cota de piata a acestora a fost de numai 31.3%, in scadere de la 36.3% in perioada similara a anului trecut. Astfel, au fost inmatriculate 1.286.000 de masini diesel, comparativ cu cele 1.538.000 de masini diesel din perioada similara a anului trecut.

Interesant este insa ca Germania este singura tara din Uniunea Europeana in care cererea pentru masini diesel a inregistrat o crestere: 3.5%, la aproape 318.000 de unitati, scrie Automarket.

Intre timp, cota de piata a masinilor cu motoare pe benzina a ajuns la 59.5%, in crestere de la 56.7%, ca urmare a cererilor puternice venite din principalele piete europene, cu exceptia Germaniei.

Cea mai mare crestere a inmatricularilor de masini cu motoare pe benzina a fost inregistrata in Lituania (+60%), in timp ce Romania ocupa locul doi in acest top cu o crestere de 38%.

Citeste si:
Cota de piață a mașinilor diesel a scăzut sub 30% în Europa
Cota de piață a mașinilor...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri