Functionarii retinuti in cadrul dosarului deschis pentru luare de mita la RAR foloseau coduri si nume de barbati care se schimbau periodic, astfel incat sa se creeze un cerc inchis in care sa nu patrunda persoane straine. Silviu, Marius sau Mihai erau nume stabilite de functionari cu complicii sai, scrie Mediafax.

Ancheta arata ca aceste prenume se schimbau periodic, ele reprezetand, de fapt, un cod.

Potrivit anchetatorilor, functionarii publici si complicii acestora schimbau codurile la anumite intervale de timp. Practic, schimbau prenumele folosite, astfel incat, in momentul in care beneficiarul nu a discutat cu complicele si nu i s-a comunicat noul cod, dar se prezenta folosind un vechi prenume, functionarul isi dadea seama ca acesta nu a discutat cu intermediarul si nu a dat banii.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, Ioan Vesteman, functionari publici din cadrul RAR Sibiu si RAR Valcea, prin intermediul unor terte persoane, pretindeau si primeau sume de bani pentru activitati de identificare, omologare si verificare a starii tehnice a vehiculelor in vederea inmatricularii.

Citeste si:
Parcarea pe trotuare in Romania este interzisa
Parcarea pe trotuare in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Caderea mitului "masinii nemtesti": Efectele scandalului Volkswagen