Renault a lansat un crossover electric in China. Costa de la 8.700 de dolari

Renault a lansat primul sau vehicul electric construit in China, Renault K-ZE (Kwid Electric), in cadrul unei expozitii auto in orasul Chengdu din sudul Chinei, scrie Automotive News Europe.

Crossover-ul subcompact vizeaza navetistii si are un pret intre 61.800 de yuani (8.729 de dolari) si 71.800 de yuani (10.000 de dolari) dupa ce au fost scazute subventiile guvernamentale, potrivit companiei Dongfeng-Renault, alianta Renault cu Dongfeng Motor.

Autoturismul electric low-cost are o autonomie de 271 kilometri si o viteza maxima de 105 km pe ora.

K-ZE este al treilea model pe care l-a construit Renault impreuna cu partenerul local Dongfeng, dupa crossover-ul Koleos si SUV-ul Kadjar.

Odata cu prezentarea K-ZE, Renault a prezentat si al patrulea model produs impreuna cu Dongfeng, este vorba de modelul Kaptur reproiectat. Acesta va fi lansat in China in urmatoarele luni.

Citeste si:
Dacia electrică / Renault K-ZE, în teste în România
Dacia electrică / Renault...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Renault are nevoie de produse noi pentru a-si salva vanzarile pe piata chineza. In luna august, livrarile Dongfeng-Renault au scazut cu 64% fata de anul trecut la 1.050 de unitati. Pe primele 8 luni, vanzarile companiei au avut un declin de 73% pana la 11.311 unitati.

Alianta Dongfeng-Renault a fost infiintata in 2013. Pentru a-si extinde rapid prezenta pe piata EV din China, Renault a format in luna iulie o societate comuna in Nanchang cu producatorul auto Jiangling Motors Group, achizitionand o participatie de 50% in filiala de vehicule electrice a Jiangling Motors.

In 2017, Renault a infiintat, de asemenea, o alianta comuna pentru vehicule comerciale usoare cu Brilliance Jinbei Automobile in orasul Shenyang din nord-estul Chinei. Brilliance-Renault asambleaza acum autoutilitare pentru marcile Jinbei si Huasong ale Brilliance Jinbei. Productia de vehicule Renault va incepe in 2020.

Citeste si:
Ce mașini noi ieftine poți cumpăra anul acesta
Ce mașini noi ieftine poți...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri