Renault a lansat primul sau vehicul electric construit in China, Renault K-ZE (Kwid Electric), in cadrul unei expozitii auto in orasul Chengdu din sudul Chinei, scrie Automotive News Europe.

Crossover-ul subcompact vizeaza navetistii si are un pret intre 61.800 de yuani (8.729 de dolari) si 71.800 de yuani (10.000 de dolari) dupa ce au fost scazute subventiile guvernamentale, potrivit companiei Dongfeng-Renault, alianta Renault cu Dongfeng Motor.

Autoturismul electric low-cost are o autonomie de 271 kilometri si o viteza maxima de 105 km pe ora.

K-ZE este al treilea model pe care l-a construit Renault impreuna cu partenerul local Dongfeng, dupa crossover-ul Koleos si SUV-ul Kadjar.

Odata cu prezentarea K-ZE, Renault a prezentat si al patrulea model produs impreuna cu Dongfeng, este vorba de modelul Kaptur reproiectat. Acesta va fi lansat in China in urmatoarele luni.

Renault are nevoie de produse noi pentru a-si salva vanzarile pe piata chineza. In luna august, livrarile Dongfeng-Renault au scazut cu 64% fata de anul trecut la 1.050 de unitati. Pe primele 8 luni, vanzarile companiei au avut un declin de 73% pana la 11.311 unitati.

Alianta Dongfeng-Renault a fost infiintata in 2013. Pentru a-si extinde rapid prezenta pe piata EV din China, Renault a format in luna iulie o societate comuna in Nanchang cu producatorul auto Jiangling Motors Group, achizitionand o participatie de 50% in filiala de vehicule electrice a Jiangling Motors.

In 2017, Renault a infiintat, de asemenea, o alianta comuna pentru vehicule comerciale usoare cu Brilliance Jinbei Automobile in orasul Shenyang din nord-estul Chinei. Brilliance-Renault asambleaza acum autoutilitare pentru marcile Jinbei si Huasong ale Brilliance Jinbei. Productia de vehicule Renault va incepe in 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri