Daca aveti in parcare o masina veche de peste 10 ani si nu va puteti desparti de ea pentru a va cumpara o masina noua o puteti transforma intr-o "Tesla" folosind un kit de conversie cu motor electric american.

Areny Energie Alternativa, o firma din Pitesti, foloseste motoare electrice de pe modele Tesla Model S si baterii de pe modelul Chevrolet Volt pentru a transforma masinile clasice in masini electrice. Operatiunea nu dureaza foarte mult, insa pentru omologare se asteapta si cateva luni.

Una dintre masinile transformate de compania din Pitesti este un model Porsche fabricat in 1985, care a primit un motor Tesla Model S pe puntea spate si un pachet de baterii sub capota. Dupa aceasta conversie, modelul are circa 200 CP si cantareste mai putin decat in trecut.

Citeste si:
Audi lucreaza la 3 modele electrice: pe lista sunt doua SUV-uri
Audi lucreaza la 3 modele...

Pretul conversiei unei masini pe combustibil in una electrica este de 15.000 euro, indiferent de model - Dacia, BMW, Mercedes, etc. Spre deosebire de o masina electrica noua, pe masina personala puteti avea autonomia dorita prin montarea mai multor celule de baterii.

Anul acesta, la EV Show 2019, au fost prezenti si producatori de statii de incarcare masini electrice, alaturi de cateva modele de masini electrice si hibride.

Citeste si:
Tesla, aproape sa inregistreze un record de livrari
Tesla, aproape sa...

Modelele electrice expuse au fost Audi e-tron, Jaguar E-Pace, Nissan Leaf (Badsi), Renault Zoe, Fiat 500e, VW e-Golf, VW e-Up!, VW eBeetle (model vechi), Porsche din 1985, Dacia Logan Electric.

Lista de modele hibrid a fost ceva mai mica: Mitsubishi Outlander Plug-in, Hyundai Ioniq, Suzuki Swift si Ignis hybrid. Modelele Suzuki sunt mild hybrid, deci pe talonul masinii nu va aparea scris hibrid. Prin urmare, statul va acorda doar 350 euro, intrucat au emisii mici de CO2. In mod normal, pentru un hibrid, statul acorda un bonus de aproape 5.000 euro daca masina este hibrid Plug-In (reincarcabila la priza).

Citeste si:
Renault vrea sa produca in Europa baterii pentru masini electrice
Renault, interesata sa...

Din ce in ce mai multe companii au in oferta biciclete electrice. LeaderFox si Autoklass au fost prezenti la EV Show 2019. Un model care seamana mai degraba cu o motocicleta electrica este in oferta Autoklass la peste 4.000 de euro.

Expozitia de masini eco din Parcul Solar Icpe are loc anual. Evenimentul este organizat impreuna cu AVER (Asociatia pentru promovarea Vehiculelor Electrice in Romania).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Porsche si Boeing vor dezvolta un vehicul electric zburator