Trei avioane Ryanair, consemnate la sol din cauza unor fisuri la "furculita de muraturi"

Cel putin trei avioane Boeing 737 ale companiei aeriene Ryanair au fost consemnate la sol din cauza fisurilor aparute intre aripa si fuselaj, dar aceste informatii nu au fost dezvaluite publicului, scrie The Guardian.

Operatorul low-cost irlandez este cea mai recenta companie aeriana afectate de defectele aparute la structura numita ”furculita de muraturi”, care a determinat la nivel global oprirea de la zbor a 50 de avioane in toata lumea din 3 octombrie.

In timp ce alte companii aeriene, precum australienii de la Qantas sau americanii de la Southwest, au declarat publicului cate avioane au fost afectate de fisuri, Ryanair, care detine cea mai mare flota de avioane din Europa -737 - a refuzat pana acum sa declare la cate aeronave exista defectiuni.

Joia trecuta, operatorul aerian a declarat pentru Times ca nu se astepa ca problema "furculitei de muraturi" sa aiba "vreun impact asupra operatiunilor noastre sau asupra disponibilitatii flotei noastre".

Potrivit The Guardian, cele 3 Boeing afectate au peste 15 ani vechime, insa expertii nu considera prezenta fisurilor o problema de siguranta atat timp cat se efectueaza verificari adecvate.

Citeste si:
Ryanair a comandat 75 de avioane 737 MAX
Ryanair a comandat 75 de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri