Operatorul aerian low-cost Ryanair se astepta ca pana in martie 2020 sa reintroduca pe rutele sale modelul Boeing 737 MAX, consemnate la sol in mai multe tari anul acesta, dupa ce 346 de persoane au murit in doua accidente aviatice similare.

“Luand in calcul cel mai pozitiv scenariu, prima aeronava ar urma sa reintre in trafic in luna Ianuarie. In mode realist, revenirea ar avea loc in februarie – martie”, a declarat CEO-ul Ryanair Michael O’Leary, citat de Reuters.

Revenirea Boeing 737 MAX pe rutele Ryanair ar urma sa aiba loc doar daca aeronava va fi repusa in functiune in America de Nord pana in perioada Craciunului 2019.

Boeing pierdut 793 milioane dolari in prima jumatate a acestui an, perioada marcata de criza privind aeronavele Boeing 737 MAX, provocata de accidentele din Indonezia si Etiopia. In perioada similara a anului trecut, compania a inregistrat un profit de 4,67 miliarde dolari.

Motivul accidentelor nu a fost niciodata stabilit cu exactitate, vine fiind pasata intre lipsa de experienta a pilotilor si software-ul defectuos al avioanelor Boeing. De la acel moment, compania a anuntat ca a realizat mai multe actualizari la software-ul modelului 737 MAX, eliminand astfel posibilele probleme.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri