Studiu: 90% dintre pietonii romani traverseaza neregulamentar de cateva ori pe an

90% dintre pietonii romani au recunoscut ca traverseaza neregulamentar de cateva ori pe an, iar jumatate dintre ei sustin ca procedeaza in acest fel pentru ca trecerile de pietoni sunt pozitionate prea departe.

Romania este tara din Uniunea Europeana cu cea mai mare rata de accidente mortale, cu 96 de decese la un milion de locuitori, potrivit datelor oficiale pentru anul 2018, scrie Automarket.

Pe langa viteza neadaptata conditiilor de trafic, una dintre principalele cauze ale accidentelor mortale este traversarea neregulamentara a pietonilor. Acest lucru este evidentiat si in cadrul unui studiu realizat in cadrul campaniei "Iarna, la volan!", care arata ca pietonii nu respecta cele mai elementare reguli din Codul Rutier.

Astfel, 90% dintre romani au recunoscut ca traverseaza neregulamentar cel putin de cateva ori pe an. In plus, 51% dintre pietonii aflati in aceasta situatia sustin ca traverseaza neregulamentar pentru ca trecerea de pietoni este prea departe de locul unde au nevoie sa traverseze.

Interesant este ca romanii adopta aceasta conduita in ciuda faptului ca sunt constienti de riscurile pe care si le asuma: 70% dintre pietoni sunt de acord cu afirmatia ca traversarea prin locuri nemarcate este periculoasa.

Citeste si:
Pietoni din Brașov, udați din cap până în picioare de un șmecher cu...
Pietoni din Brașov, udați din...

Campania "Iarna, la volan!" este la a treia editie si este sustinuta de Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor (APPA) si compania de asigurari Generali. Campania face parte din proiectul mai amplu "Fii treaz la volan!", care este sustinut, pe langa APPA, si de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) si Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR).

La nivelul Uniunii Europene, numarul de decese a ramas constant la 49 de decese la un milion de locuitori, astfel ca in Romania se inregistreaza de doua ori mai multe victime ale accidentelor auto raportat la numarul de locuitori.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri