Total, administratorul uneia dintre cele mai mari retele de benzinarii din Europa, a primit un contract pentru instalarea si administrarea a 20.000 de puncte publice de incarcare vehicule electrice in Olanda, scrie Automotive News Europe.

Gigantul francez va creste activitatea pe zona de mobilitate electrica ca parte a incursiunii sale in combustibili mai curati si generarea de energie. Compania a luat aceasta decizie intrucat guvernele europene introduc reguli mai stricte privind emisiile automobilelor, care ar putea reduce cererea de combustibili vanduti de Total.

Contractul pentru noua retea de incarcare - care va fi cea mai mare din Europa - va cuprinde cele trei provincii North-Holland, Flevoland si Utrecht. Aceasta va deservi 3,2 milioane de oameni.

Miscarea este un „pas semnificativ si fara precedent catre o mobilitate durabila”, a declarat Alexis Vovk, manager marketing al Total.

Compania franceza si-a propus sa opereze 150.000 de puncte de incarcare in Europa pana in 2025 pentru a deveni „un jucator major in zona de mobilitate electrica”.

Citeste si:
O solutie pentru posesorii de masini electrice care stau la bloc
Un antreprenor a gasit...

In cadrul contractului semnat cu Regiunea Metropolitana Amsterdam Electric, Total, care opereaza deja peste 4.500 de puncte de incarcare in regiune, s-a angajat sa foloseasca numai energie regenerabila pentru a alimenta noua retea si va cauta noi solutii pentru a produce energie solara in zona.

Sursa foto: buffaloboy / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Companii vin in vizita in Norvegia pentru a studia un viitor fara benzinarii
Setari Cookie-uri