Grupul Volkswagen vrea sa ofere despagubiri de 830 de milioane de euro clientilor cu masini diesel din Germania care au fost afectati de scandalul Dieselgate. Oferta vine ca urmare a negocierilor dintre VW si o asociatie ce reprezinta interesele clientilor.

Volkswagen inca primeste “lovituri” financiare dupa ce a fost prinsa de autoritati ca a manipulat emisiile diesel in celebrul Dieselgate ce a izbucnit in 2015.

Grupul german a transmis ca doreste sa-i despagubeasca pe clientii din Germania cu suma de 830 de milioane de euro, in ciuda negocierilor esuate cu asociatia VZBV privind o solutie amiabila intr-un proces colectiv, scrie Automarket.

“Esecul negocierilor cu asociatia VZBV nu ar trebui sa fie decontat de clienti,” a transmis Volkswagen, subliniind ca toti clientii care au cerut compensatii sunt eligibili sa fie despagubiti.

Potrivit VW, negocierile au esuat din cauza ca avocatii asociatiei ar fi cerut comisioane de 50 de milioane de euro. In schimb, VZBV sustine ca VW nu ar fi oferit despagubiri adecvate pentru clienti, iar asociatia vrea sa-si caute dreptatea in instantele din Germania.

Citeste si:
Erste: România și toate țările din regiune intră în recesiune
Erste: România și toate...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Înmatriculările de mașini au scăzut cu 85% în Italia în luna martie
Setari Cookie-uri