Italia devine prima țară europeană unde coronavirusul crează panică în rândul oamenilor, rafturile mai multor magazine rămânând goale. În aceste condiții, mai mulți români din Italia s-ar putea întoarce în România. Se estimează că zilnic sosesc din Italia între 2.000 și 2.800 de pasageri pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, numărul de zboruri fiind de 9 - 14 curse pe zi.

"Sunt între 9 și 14 curse pe zi, cu 150-200 de pasageri pe fiecare avion. Deci între 2.000 și 2.800 de pasageri pe zi", a declarat, pentru wall-street.ro, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Zborurile de pe Aeroportul Otopeni către și dinspre Italia sunt operate de companiile aeriene Ryanair, Wizz Air, Tarom, Blue Air și Alitalia.

În cursul zilei de luni sosesc 5 aeronave Ryanair din Roma (două curse), Bergamo, Pisa, Milano; 6 aeroanve Wizz Air din Treviso, Bergamo (două curse), Roma, Bologna, Bari; o aeronavă Tarom din Roma, două aeronave Blue Air din Milano, Roma și o aeronava Alitalia din Roma.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București s-a creat începând de duminică un culoar special pentru cei care sosesc din Italia.

Purtătorul de cuvânt al CNAB spune că "nu se suplimentează culoarele. S-a creat acel culoar special încă de ieri (nr. duminică), acel flux special de sosire utilizat de regulă pentru curse charter. Există o zonă unde se completează chestionare și există personal medical de la DSP (Direcția de Sănătate Publică). Cel mult se ia temperatura celor care intră în țară".

Un jurnalist întors duminică din Bergamo (Lombardia) pe Otopeni descrie pe Facebook "Nimeni nu ne-a spus nimic de vreo carantină, de obligații sau măsuri de prevenție! În afară de polițiștii de Frontieră, depășiți oricum de situație, nu ne-a întâmpinat nimeni".

Persoanele care sosesc în România din localităţile italiene din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia în care există cazuri de infecţie cu coronavirus sau care au călătorit în aceste localităţi vor intra în carantină, iar în cazul în care nu respectă regulile sunt pasibili de pedeapsă, a declarat pentru managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri