Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) solicită public Guvernului României să clarifice urgent situația șoferilor transporturilor comerciale ce vin dinspre Italia sau din alte zone din UE, se arată într-un comunicat emis joi.

„Au trecut 20 de ore de la întâlnirea patronatelor cu Ministerul Transporturilor și nici până la această oră nu se cunoaște regula cu privire la intrarea în carantină a șoferilor de tir. Direcția de sănătate publică le comunică acestora, la intrarea în frontieră, că vor fi escortați pentru intrarea în carantină. Ieri, la ministerul de resort, informația era clară cu privire la exceptarea de la carantină a șoferilor vehiculelor de transport comercial peste 3,5 tone. Necomunicarea clară a regulilor impuse șoferilor de tir a declanșat un adevărat haos în rândul companiilor de transport ce au asaltat F.O.R.T. cu mesaje în vederea clarificării situației”, se arată în comuncatul emis de FORT.

Transportul de mărfuri și pasageri a scăzut în ultimele săptămâni în urma măsurilor impuse de autorități pentru evitarea răspândirii infecției cu Coronavirus. Încasările din transportul de marfă s-au redus cu circa 20%, iar cele din transportul internațional de pasageri au scăzut, în medie, cu 80%. Companiile din domeniu și federațiile reprezentantive cer Guvernului să reducă TVA și să le acorde posibilitatea de a elimina numărul curselor zilnice.

Începând cu data de 10 martie, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, regulate speciale și ocazionale în trafic internațional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia și din Italia spre România. Măsura este valabilă până la 31 martie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri