Mercedes-Benz a făcut un upgrade autovehiculului comercial ușor Vito, care va primi și o versiune electrică - eVito Tourer. Vânzările încep în aprilie pe piața germană pentru motorizările clasice, iar din vară și pentru varianta electrică.

Facelift-ul coincide cu disponibilitatea motorului diesel OM 654, cu patru cilindri și o capacitate de 2.0 litri, pentru toate variantele. Motorizările noului Vito sunt:

• Vito 110 CDI cu 75 kW (102 CP) și cuplu de 270 Nm
• Vito 114 CDI cu 100 kW (136 CP) și cuplu de 330 Nm
• Vito 116 CDI cu 120 kW (163 CP) și cuplu de 380 Nm
• Vito 119 CDI cu 140 kW (190 CP) și cuplu de 440 Nm

Noile îmbunătățiri pot fi observate la nivelul economiei de combustibil de aproximativ 13% pentru Vito 119 CDI în comparație cu modelul anterior. De asemenea, capacitatea rezervorului SCR este de 24 de litri, pentru toate modelele.

Pentru prima dată, transmisia automată 9G-TRONIC este acum disponibilă fără restricții pentru toate variantele Vito cu tracțiune pe puntea din spate. Transmisia automată cu convertor de cuplu înlocuiește acum 7G-TRONIC, care era disponibil doar pentru Vito Tourer. Comutatorul poate fi utilizat pentru a selecta programele de conducere „Comfort” și „Sport” și astfel comportamentul de deplasare poate fi adaptat la cerințele de conducere. Ca alternativă, pot schimba manual în modul „M”, folosind padelele schimbătorului de viteză.

În combinație cu noua familie de motoare OM 654, Mercedes-Benz Vito are tracțiune spate în standard și opțiunea de tracțiune integrală permanentă 4x4. Înălțimea autovehiculului rămâne sub marcajul de doi metri chiar și atunci când este echipat cu tracțiune integrală. Astfel, Vito nu își pierde funcționalitatea zilnică și încape fără probleme în garaje obișnuite, precum și în parcări cu mai multe etaje și subterane sau spălătorii auto.

Mercedes-Benz eVito Tourer

Mercedes-Benz eVito Tourer are un motor electric de 204 CP amplasat în față și două variante de lungime: 5140 și 5370 mm. Capacitate de încărcare este 999 sau 1390 litri. Capacitatea netă a bateriei este de 90 kWh, iar autonomia de 420 km NEDC. eVito poate fi încărcat AC la 11 kW sau DC la 50 kW - 110 kW.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri