COVID-19 | CFR Călători modifică regulile de rezervare a locurilor în trenuri pentru asigurarea protecției călătorilor pe perioada stării de urgență

CFR Călători a decis să ia măsuri pentru a asigura spațiu între pasageri, în trenuri, urmând să aplice regula - un loc liber, un loc ocupat - astfel încât pasagerii să stea dispersați într-un vagon. Același principiu se aplică și în cazul vagoanelor de dormit sau cușetă, pentru combaterea răspândirii infecției cu Covid-19 și pentru protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu, potrivit unui comunicat de presă.

Personalul de tren a fost instruit să avizeze și să îndrume călătorii care stau pe locuri alăturate, pe locurile libere pentru a respecta distanța minimă recomandată.

Pentru trenurile cu potențial de aglomerare (navetă), CFR Călători a suplimentat deja numărul de vagoane cu 25. În plus, alte 25 de vagoane vor fi introduse în compunerea trenurilor care circulă vineri.

„Facem apel la toți pasagerii să respecte regulile de igienă și comportament emise de Ministerul Sănătății și autoritățile abilitate, în vederea restrângerii răspândirii infecției cu Covid-19 și a efectelor acesteia pe teritoriul ţării noastre. Pentru protecția călătorilor și a personalului propriu, vă rugăm respectați regulile, fiți responsabili și evitați deplasarea dacă vă simțiți rău, aveți febră, prezentați simptomele infecției cu COVID 19”, se arată într-un comunicat emis de CFR Călători.

Citeste si:
Bilanț COVID-19: Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de...
Bilanț COVID-19: Câte cazuri...
Sursa foto: Andrei Andras | CFR Călători
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri