Regulile turismului în 2020 au fost schimbate chiar în timpul jocului de către noul virus. România pare că se confruntă cu al doilea val epidemiologic, nedeclarat, iar statele europene ne privesc sceptic, dar unele încă ne acceptă, având nevoie de o relansare economică în industrie. Grecia, una dintre cele mai căutate destinații turistice, solicită un test Covid-19 negativ, efectuat în ultimele 72 de ore, ca să poți trece prin singura graniță terestră deschisă, cea de la Kulata-Promachonas. Alin Burcea, proprietarul agenției de turism, Paralela 45, a declarat, pentru wall-street.ro, că aceste măsuri au dus la scăderi vizibile în ceea ce privește vânzarea călătoriilor spre Grecia.

Se simte o scădere a solicitărilor pentru Grecia. Nu mai vindem ca la început de sezon, chiar dacă numărul celor infectați și descoperiți în Grecia este infim. Într-adevăr, merg foarte bine charterele, pentru că pe aeroport nu este necesară prezentarea testării Covid”, a menționat Alin Burcea.

Citește și: 61 de cetăţeni români au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 la intrarea în Grecia în perioada 1-19 iulie

Tot Burcea a precizat și faptul că, deși nu se mai vând la fel de bine vacanțele în Grecia, pe cale terestră, turiștii care aveau rezervate astfel de sejururi în statul elen nu au renunțat la acestea din cauza noilor măsuri.

Avem oameni care și astăzi s-ar înscrie pentru Antalya, însă dacă granițele sunt închise, e foarte dificil de rezervat și de asigurat o vacanță într-o astfel de destinație.

Alin Burcea

Crește cererea pentru vacanțele în România

Într-un context incert din punct de vedere al restricțiilor, turiștii români se îndreaptă, din ce în ce mai mult, spre destinații românești. Astfel, turismul intern devine o opțiune sigură pentru cei care încă nu și-au luat gândul de la vacanțe.

Vezi și: Coronavirus în România: 1.112 noi cazuri de infecție. Bilanțul ajunge la 41.275 de infectări

Marea sau stațiunile balneoclimaterice sunt cele mai bine vândute în această perioadă, potrivit informațiilor furnizate de Alin Burcea.

”Am vândut litoralul românesc anul acesta mult mai bine decât anul trecut, în aceeași perioadă”, mai spune proprietarul Paralela 45.

Mesajul lui Burcea pentru turiști: Călătoriți cu atenție!

Alin Burcea îndeamnă românii la turism, cu atât mai mult în această perioadă, când stresul este în proporții mari. Însă Burcea atrage atenția și asupra condițiilor din hoteluri, la care turiștii trebuie să fie atenți.

Noi am renunțat la vreo două-trei hoteluri. Având agenții la Constanța și Neptun, am deplasat oamenii în teren, au investigat și am decis să renunțăm la cele două locații. Am considerat că nu erau în regulă din punct de vedere al noilor măsuri. Așadar, mare atenție la regulile de igienă și siguranță, în aceste vremuri.

Proprietarul Paralela 45 nu uită să menționeze și faptul că trebuie să respectăm aceste reguli, deoarece, deși marea majoritate a hotelierilor impun aceste noi norme, populația uită să țină cont de ele și de aici apar atât nemulțumiri și reclamații, cât și cazuri de noi de infectare.

Vezi și: Hotelier: Cea mai mare problemă sunt turiștii care nu respectă regulile

”Hotelierii din România au luat toate măsurile necesare. Chiar și la munte, deși e frig și nu sunt atât de mulți doritori, proprietarii hotelurilor și-au făcut terase, dacă nu aveau. Pe de altă parte, trebuie să gândim și puțin logic, cum să mențin distanța între oameni pe plajă, dacă nu e spațiu, plaja fiind mică? Aici e nevoie de puțină înțelegere din partea autorităților, dar și a populației”, mai spune Burcea.

Nu uita și de: DE ȘTIUT! Lista statelor care impun restricții de călătorie românilor

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește numărul mare de cazuri, Alin Burcea mărturisește că este de acord cu ministrul Sănătății, în sensul în care va fi nevoie de o perioadă de câteva săptămâni să putem echilibra numărul de infectări pe zi.

”Nu sunt afiliat politic, dar prostia asta, de a externa oamenii, ei fiind asimptomatici a generat o creștere masivă. Sunt de acord cu Tătaru, pentru că trebuie să retesteze un număr mare de oameni, iar asta va dura câteva săptămâni, probabil două, cum a estimat ministrul”, a adăugat Burcea.

Te poate interesa și: Unde poți merge în Bulgaria cu maximum 50 de lei pe noapte

În plus, Alin Burcea a precizat că începând cu luna august, vor începe și zborurile către Spania. Agenţia de turism Paralela 45, una dintre primele trei agenții private din România, a împlinit anul acesta 30 de ani de activitate. Touroperatorul este cunoscut pentru vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia și Egipt, şi cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continente, ori programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, programe de business travel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri