România se află pe o pantă ascendentă a numărului de noi de cazuri de coronavirus. Dat fiind acest fapt, mai multe state din Europa au emis noi restricții pentru cetățenii români. Iată lista statelor în care românii pot călători în anumite condiții.

Statele care au decis că românii pot reprezenta un pericol de infectare sunt:

  1. Cipru: solicită românilor un certificat de testare Covid-19, în ultimele 72 de ore sau vor fi testați în aeroport. În plus, este necesară completarea declarației Cyprus Flight Pass.
  2. Estonia: impune izolare la domiciliu/unitatea de cazare timp de 14 zile.
  3. Finlanda: cetățenii români fără permis de ședere sau domiciliu în statul finlandez nu au permisiunea de a intra.
  4. Grecia: românii au obligația de a completa formularul online, The Passenger Locator Form, cu 24-48 de ore înainte. În plus, în aeroport, se fac teste aleatoriu, însă marii majorități. Pentru punctul de frontieră Kulata-Promachonas, autoritățile elene au anunțat testarea obligatorie a tuturor turiștilor greci.
  5. Irlanda: românii au obligația de completa formularul online, The Passenger Locator Form, dar și să se izoleze 14 zile.
  6. Islanda: românii trebuie să completeze formularul online, de pre-înregistrare. Testarea se face pe aeroport, însă doar cu plată.
  7. Letonia: românii sunt obligați să se autoizoleze timp de 14 zile.
  8. Lituania: Guvernul lituanian a hotărât ca începând din data de 13 iulie să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenţii din România. Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în ţara de reşedinţă, precum şi alte categorii specifice de persoane, potrivit informaţiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania
  9. Malta: cetățenii români au interdicție de a intra în stat, cu excepția celor care pot dovedi că, în ultimele 13 zile, au locuit într-una din țările considerate sigure.
  10. Marea Britanie: românii trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile, dar și să completeze un formular online.
  11. Norvegia: românii au interdicție de a intra în statul norvegian, cu anumite excepții.
  12. Slovacia: românii trebuie să prezinte un test PCR efectuat cu nu mai mult de 96 de ore înainte. În plus, trebuie să se autoizoleze pentru 14 zile.
  13. Slovenia: românii trebuie să se autoizoleze 14 zile.
  14. Spania: românii trebuie să completeze un formular online: Passenger Location Card.
  15. Austria: accesul persoanelor provenind din România cu destinaţia Republica Austria este posibil numai dacă acestea deţin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT) nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză, dar şi dovada cazării pe teritoriul acestei ţări.

Coronavirus în România, 10 iulie

Grupul de Comunicare Strategică raportează un număr de 592 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 depistate în ultimele 24 de ore în urma a 14.680 de teste, după ce cu o zi înainte au fost declarate 614 cazuri noi.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 824.343 de teste.

Până astăzi, 10 iulie, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 09.07.2020 (10:00) – 10.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (8 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, București și Tulcea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri