Pe perioada stării de urgență pentru prevenirea infecției cu COVID-19 tot mai multe lanțuri de farmacii au decis să își ducă afacerile în online. Fie că vorbim de business-uri care aveau secțiune de Farmacie Online sau de platforme recent lansate, românii au la dispoziție mai mute site-uri de unde își pot comanda medicamente, suplimente alimentare sau dispozitive medicale. Vezi mai jos lista farmaciilor online din România!

COVID-19 | Ce medicamente pot cumpăra românii din farmacii online

Deși farmaciile online funcționează în România de mai mulți ani, în mod oficial, acestea pot vinde medicamente din luna aprilie 2019, atunci când Ministerul Sănătății a reglementat procedurile pentru vânzarea medicamentelor online.

Printre alte prevederi, actul normativ prevede că din farmacii online pot fi cumpărate doar medicamente ce nu necesită prescripție medicală, dar și cosmetice, dermatocosmetice, suplimente alimentare şi obiecte de igienă și tehnică medicală.

Un alt aspect important este acela că, site-urile farmaciilor online sunt obligate să conțină un chestionar în care clientul să indice vârsta, greutatea, înălțimea, sexul, tratamente curente, antecedente alergice, starea de sarcină sau alăptare.

Retail jobs

Cumpărarea medicamentelor din farmaciile online nu este permisă minorilor sub vârsta de 18 ani.

O altă obligativitate a farmaciilor online este ca, în dreptul fiecărui medicament, să fie menționate denumirea produsului, indicațiile terapeutice din autorizația de punere pe piață, prospectul și prețul. De asemenea, pentru a comanda medicamente online, clienții trebuie să-și creeze un cont cu date personale, în care vor fi stocate toate comenzile.

COVID-19 | Cum poţi cumpăra medicamente de la farmacie în urma consultaţiei telefonice

Medicii de familie acordă, de aproape două săptămâni, consultaţii pacienţilor lor prin telefon, ca urmare a unui ordin militar privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virus SARS-COV-2 la nivelul unităţilor sanitare publice şi private.

Citeste si:
Cum să te informezi corect despre produsele necesare pentru tenul tău
Cum să te informezi corect...

Vezi și: Coronavirus | Cum ne tratăm în timpul crizei COVID-19. Serviciile de consultanță online și aplicațiile, la mare căutare

Ce schimbă acest ordin este faptul că nu mai este neapărat necesară deplasarea la medicul de familie, sau la medicul specialist, a pacientului pentru a intra în posesia reţetei prescrise.

Astfel, reţeta poate fi transmisă pacientului prin intermediul telefonului, pe Whats App sau email. În paralel, medicul „urcă în sistem“ reţeta, dacă e vorba de o reţetă gratuită sau compensată, astfel că în momentul prezentării pacientului la farmacie datele sunt deja disponibile.

Farmacia DONA eliberează rețete transmise electronic pe perioada stării de urgență ca urmare a COVID-19. Prescripția medicală poate fi în format online sau dictată prin telefon de medic.

Citeste si:
Proprietarii Dedeman cumpără o treime din cea mai ieftină farmacie...
Proprietarii Dedeman cumpără...

”Dacă nu detineți mijloace de comunicare electronică (cum ar fi adresa de e-mail) sau un telefon inteligent, medicul dumneavoastră vă poate dicta prin telefon toate datele de care aveți nevoie pentru eliberarea medicamentelor prescrise. Pentru a vă putea elibera medicamentele prescrise astfel, este nevoie să indicați în farmacie următoarele informații transmise de medicul dumneavoastră:
1. codul de parafa al medicului dumneavoastră;
2. codul unic de înregistrare al cabinetului medicului dumneavoastră;
3. seria, numărul și data prescripției medicale.

Vă rugăm să vă asigurați că aveți toate datele indicate mai sus înainte de a vă prezenta la farmacie, pentru a scurta timpul petrecut în incinta farmaciei și pentru a nu fi nevoiți să vă prezentați a doua oară”, se precizează pe site-ul Farmacia DONA.

Citeste si:
Farmacia Dona atinge pragul de 300 de farmacii
Farmacia Dona continua...

COVID-19 | Lista farmacii online în România

Farmacia Tei – Despre Farmacia Tei se cunoaște faptul că este una dintre cele mai căutate în România, de aceea, mulți clienți vin să se aprovizioneze pentru medicamente. În perioadele aglomerate, durata de livrare a comenzilor poate fi chiar și de 14 zile: "Comenzile înregistrate nu se pot cumula, iar timpul de procesare ajunge până la 14 zile lucrătoare", este mesajul care îi întâmpină pe clienți. Costul transportului pleacă de la aproximativ 8 lei și poate ajunge la 22 de lei, în funcție de zonă și cantitate.

Belladonna Farmacie Online – Lanțul de farmacii Belladonna a lansat o platformă online prin care pune la dispoziția pacienților o gamă variată de produse farmaceutice, parafarmaceutice, cosmetice și aparatură medicală la prețuri foarte mici. Produsele comandate sunt livrate prin curier rapid în orice locație din țară sau pot fi ridicate din farmacia Belladonna din Șoseaua Pantelimon nr. 350, Sector 2, București.

Citeste si:
Farmacii cu program non-stop in Bucuresti de Sarbatori: care este...
Farmacii cu program non-stop...

Professional Farmaline– Este o farmacie online cu medicamente sortate în funcție de afecțiuni, prin meniul principal denumit „Medicație pe afectiuni”, prin care asigură consiliere online pentru clienți și livrare la domiciliu. Timpul de livrare este de 7 zile lucrătoare, iar costul de livrare variază în funcție de compania aleasă. Aici detalii.

Farmacia Ardealul – Este un business înfiinţat în 1993 în Piatra Neamţ și livrează medicamente, în mod obșinuit, în termen de 24 de ore. În această perioadă termenul de livrare ar putea să varieze, în funcție de comenzi, iar transportul diferă în funcție de localitate.

Farmacia La Preț Mic – Este o farmacie autorizată, cu oferte săptămânale pentru toate tipurile de afecțiuni. Tariful de livrare este calculat în funcție de adresa de livrare selectată și este afișat și actualizat automat în sumarul de comandă. Vezi aici detalii despre transport și perioada de livrare.

Citeste si:
În farmacii, românii sunt mai interesați de gripă decât de coronavirus
În farmacii, românii sunt mai...

Pilulka.ro – Oferă o gamă largă de produse: cosmetice, suplimente, produse pentru toată familia. Transportul este gratuit pentru comenzile de peste 190 de lei, iar livrarea de face în maximum 5 zile lucrătoare. În cazul comenzilor care nu ating această sumă, costul livrărilor prin curier este de 15 lei. Clienții au la dispoziție și o aplicație pe mobil.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri F