Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente, dar numai din cele fara reteta, arata un proiect al Ministerului Sanatatii pus in dezbatere publica pe site-ul institutiei.

Proiectul de ordonanta pentru modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, pus in dezbatere publica pana in 3 septembrie, da posibilitatea farmaciilor autorizate sa vanda online medicamente dar numai din cele care pot fi eliberate fara prescriptie medicala. "Acest docuement creaza cadrul legislativ pentru vanzarea online a medicamentelor fara prescriptie medicala. Nu orice farmacie va putea sa vanda online. Farmaciile care sunt autorizate de Ministerului Sanatatii vor putea sa isi faca site-uri pentru vanzare online si numai in anumite conditii care vor fi stabilite ulterior. Farmaciile vor avea cadru legal dupa ce se vor aproba si normele de aplicare de a-si deschide si site online de vanzare in anumite conditii insa", a declarat directorul Departamentului Comunicare, Oana Grigore, relateaza Mediafax.

O alta prevedere a proiectului de ordonanta se refera la mentinerea criteriului demografic in infiintarea de farmacii. In prezent, o farmacie se poate infiinta in functie de populatia zonei, numarul locuitorilor din oras sau municipiu. Totodata, potrivit proiectului, medicamentele vandute in farmaciile din structura ministerelor cu retea proprie (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justitiei, Ministerul Apararii Nationale) vor fi decontate o parte de la Fondul National Unic de Asigurari Sanatate si o parte din bugetele ministerelor de resort, a mai spus Oana Grigore.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Citește și
Foodpanda introduce o nouă funcționalitate: butonul Livrare fără contact
Setari Cookie-uri