Rompetrol - KMG International sprijină sistemul de sănătate românesc în contextul pandemiei de COVID-19, prin donarea de carburant pentru transportul medical de urgență, finanțarea cercetării și achiziționarea de echipament, kituri de testare și materiale necesare pentru unitățile medicale din comunitățile unde ne desfășurăm activitatea.

“Am decis să susținem sistemul național de sănătate alături de partenerii noștri de la Fundația pentru SMURD, prin achiziționarea a 2.500 teste de validare a infecției cu virusul COVID-19, dar și prin sprijinirea Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” pentru identificarea tipului de virus care circulă în România. Mai mult, vrem să avem grijă de comunitățile din Constanța și Prahova, de aceea vom dona atât carburant, cât și echipament și materiale medicale pentru instituțiile medicale locale”, a declarat Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative al KMG International.

Prin Fundația pentru SMURD, compania sprijină sistemul medical cu 2.500 teste PCR (SuperScript III Platinum One-Step qRT-PCR) care vor susține activitatea laboratorului național de referință din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, dar și cu reactivii necesari pentru dezvoltarea metodei de identificare a tipului de virus COVID-19 din țara (analiza genomului pentru identificarea specificității naționale și a potențialelor mutații genetice).

Prin parteneriatul cu Asociația Dăruiește Aripi, compania donează 37,0000 de litri de carburant Serviciului de Ambulanță Constanța, pentru acordarea asistenței de urgență, transport medical și consultanții de urgență pe tot teritoriul județului Constanța. Sponsorizarea oferă posibilitatea realocării fondurilor pentru achiziția internă de materiale sanitare, echipamente de protecție și dezinfectanți.

În județul Prahova, prin Rompetrol Well Services, companie membră a Grupului KMG International, va sprijini Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru achiziționarea unei platforme de analize probe biologice prin tehnica Real Time PCR, care va facilita testarea rapidă a pacienților la nivel local. În prezent, testele prelevate din județul Prahova sunt trimise la Institutul Matei Balș din București pentru analiză, în timp ce testarea poate dura până la 2-3 zile. Noua tehnică va oferi rezultate în 2-3 ore.

De asemenea, prin parteneriatul cu Asociația Dăruiește Aripi, va facilita achiziționarea de echipamente medicale de protecție pentru unitățile spitalicești din județele Constanța și Prahova.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri