UTA, unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant si de servicii, intra pe piata din Romania si anunta ca are aproximativ 700 de benzinarii partenere printre care MOL, OMV, Lukoil, Gaprom si alte statii independente.

Germanii spun ca in Romania sunt 33.000 de companii de transport de marfuri care au 195.000 de camioane si peste 3.000 de companii de transport de pasageri care au 23.000 de autocare. Cifra de afaceri anuala pe transportul intern si international de marfuri este de 7 miliarde de euro si de 0,5 miliarde euro pe transportul de pasageri, excluzand transportul local.

Cardurile UTA au o retea larga de acceptare inclusiv in Romania, pe langa alte 39 de tari europene. Cardurile si serviciile UTA sunt adresate operatorilor de flote de mari si mici dimensiuni, eliminand dependenta de un singur brand de statii de benzina. Companiile pot plati fie in lei sau in euro o singura factura bilunara pentru toate cheltuielile.

"Romania este o piata cu mare potential, exista un numar mare de companii care efectueaza transporturi de marfuri si pasageri, atat local, cat si international. In urma parteneriatului nostru cu grupul Edenred, care a achizitionat un pachet de 34% din actiunile UTA in 2014, am castigat o pozitie unica in Romania si am decis sa ne bazam peexperienta Edenred, care este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii B2B pe piata locala, si sa demaram operatiuni directe in Romania", a declarat Volker Huber, CEO al grupului UTA.Volker Huber, CEO al grupului UTA

Infiintata in 1963 in Kleinostheim/Main, Germania, UTA furnizeaza carduri full-service pentru transportatorii de marfuri si pasageri. Cardurile UTA asigura decontarea fara numerar pentru alimentarea cu carburant si pentru servicii diverse in peste 51.000 de puncte de acceptare afiliate in 40 de tari europene, precum si decontarea taxelor de drum, servicii de reparatii auto, asistenta de urgenta si tractare si multe alte servicii pentru vehicule comerciale.

UTA asigura si rambursarea de TVA si accize la motorina, prin care companiile de transport isi optimizeaza fluxul de numerar. Compania germana serveste in prezent peste 81.000 de companii client si a emis mai mult de 1 milion de carduri si alte sisteme de decontare, pentru care asigura o retea de acceptare foarte larga, cu statii de alimentare echipate corespunzator pentru camioane, in toata Europa.

UTA are aproximativ 400 de angajati si proceseaza lunar peste 3 milioane de tranzactii cu cardurile. Cu o cifra de afaceri anuala de 3 miliarde de euro in 2014, compania este detinuta in proportie de 51% de familiile fondatoare, 34% de Grupul Edenred si 15% de Daimler AG.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri