Elon Musk reacționează rapid în contextul pandemiei Covid-19 și anunță că va renunța la multe showroom-uri întrucât 78% dintre comenzi au fost făcute în trecut online, iar peste 80% dintre clienți și-au comandat mașini fără să facă test drive. Musk spune că vânzările vor fi făcute online și clienții vor putea returna mașina într-o săptămână dacă nu sunt mulțumiți.

În martie, Tesla a lansat versiunea promisă a Model 3, cea de 35.000 de dolari. Pentru a putea oferi acest preț, Musk a decis să închidă showroom-uri și să mute vânzările în online, reducând și costurile cu angajații din retail.

"În următoarele luni, vom elimina multe dintre magazinele noastre și vom reduce semnificativ cheltuielile pentru vânzări și marketing, ceea ce va ajuta la modificarea prețurilor. Trecerea la vânzări online, combinată cu alte reduceri de costuri în curs, ne va permite să scădem prețul cu aproximativ 6% în medie, permițându-ne să avem un preț de 35.000 de dolari pentru Model 3", a declarat Elon Musk, pentru Electrek.

Tesla a redus bonusurile angajaților din retail, ceea ce duce la o scădere semnificativă a salariilor pentru mulți dintre aceștia. Unii dintre cei mai buni consilieri de vânzări aveau salarii de 6 cifre, adică peste 100.000 de dolari.

"Clienții pot acum să cumpere o Tesla în America de Nord prin telefon în aproximativ 1 minut, iar această capacitate va fi extinsă în curând la nivel mondial. Acum puteți returna o mașină în termen de 7 zile sau 1.000 de mile pentru o rambursare completă. Consumatorii devin din ce în ce mai confortabili să facă cumpărături online, iar acest lucru este valabil mai ales pentru Tesla,” a adăugat Musk.

Tesla a fost forțată să oprească producția la fabrica sa principală de mașini din Fremont, California, pe 23 martie și intenționează să o reia pe 4 mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri