În primele patru luni ale anului 2021, Elon Musk ar fi donat aproape 150 de milioane de dolari pentru diferite organizații de caritate la nivel național, inclusiv școli din Texas, bănci de alimente și pentru un premiu anunțat recent pentru schimbările climatice.

Competiția XPrize, lansată recent pentru antreprenori pentru schimbările climatice, este cel mai mare angajament caritabil al omului de afaceri. Cele 100 de milioane dolari vor fi acordate antreprenorilor care vin cu cele mai bune tehnologii pentru a captura emisiile de dioxid de carbon.

Pe lângă premiul de 100 milioane dolari, Elon Musk a donat:

  • 30 de milioane dolari pentru organizații nonprofit din Valea Rio Grande din sudul Texasului, din care 20 de milioane dolari se îndreaptă către școlile, iar celelalte 10 milioane dolari sunt menite să revitalizeze centrul orașului Brownsville, Texas;
  • 5 milioane dolari către Khan Academy, o platformă pentru cursuri online;
  • 5 milioane dolari pentru doi cercetători din Boston, care studiază coronavirusul
  • 1 milion dolari către Feeding Texas, care operează mai multe bănci de alimente din Texas.

Potrivit publicației Vox, cei 150 milioane dolari reprezintă cea mai mare donație pe care a facut-o omul de afaceri până în prezent.

Prin intermediul Fundației Musk, omul de afaceri încearcă să continue eforturile filantropice, vizând organizații caritabile locale în care se află SpaceX, Tesla și Fundația Musk. Rămâne de văzut spre ce organizații va mai dona Musk pe parcursul anului.

Elon Musk este pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din lume. În primele luni ale anului 2021, Musk a devenit cel mai bogat om din lume, însă a fost rapid înlocuit de Jeff Bezos. Elon Musk are în prezent o avere estimată la 169,9 miliarde dolari, conform topului realizat de revista americană Forbes.

Citește și TOP ZECE cei mai bogați oameni din lume.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri