Jeff Bezos a vândut acțiuni Amazon în valoare de 2 miliarde de dolari, o decizie care este posibil să facă parte dintr-o strategie de a redeveni cel mai bogat om al Planetei, loc ocupat în prezent de Elon Musk.

Fondatorul Amazon a vândut 12 milioane de acțiuni, care în total valorează 2 miliarde de dolari, o mișcare ce i-ar putea aduce, cât de curând, titlul de cel mai bogat om din lume. Vânzarea a fost în conformitate cu planul anunțat de companie la începutul lunii februarie, care prevedea ca Jeff Bezos să vândă 50 de milioane de acțiuni până la sfârșitul anului, evaluate în total la aproximativ 8,5 miliarde de dolari.

La finalul de decembrie 2023, Bezos deținea 988 de milioane de acțiuni, conform declarațiilor liderilor companiei din 2023, o acțiune valorând aproximativ 168 de miliarde de dolari, după cum scrie Business Insider.

O creștere bruscă a acțiunilor Amazon în acest an a dus la o creștere de 22,6 miliarde de dolari a averii estimate a fondatorului și președintelui executiv al companiei, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Creșterea l-a propulsat pe Bezos pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere netă de 200 de miliarde de dolari.

Deși motivul exact din spatele deciziei lui Bezos de a descărca acțiunile este necunoscut, vânzarea masivă reduce diferența dintre valoarea netă a lui și a lui Elon Musk, poziționându-l pe Bezos să-l depășească pe CEO-ul Tesla în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

Înainte de vânzarea acțiunilor Amazon de săptămâna aceasta, averea netă a lui Bezos era cu doar 5 miliarde de dolari în urma averii de 200 de miliarde de dolari a lui Musk. Averea netă a lui Musk a crescut la 209 de miliarde de dolari în zilele de după, conform indicelui Billionaires al Bloomberg, dar cursa Bezos-Musk este încă în plină desfășurare.

Bezos a devenit pentru prima dată cea mai bogată persoană din lume în 2017, depășindu-l la acea vreme pe Bill Gates. Fondatorul Amazon a deținut poziția de cel mai bogat om de pe Planetă din 2018 până în 2021, până când Elon Musk l-a depășit, conform Topului realizat de Forbes.

Pe măsură ce averea lui Bezos s-a majorat de la începutul acestui an, cea a lui Musk a scăzut cu 29 de miliarde de dolari, cauzată, în mare parte din cauza unei scăderi de 27% a acțiunilor Tesla, cât și ca urmare a unei hotărâri ale unui judecător din Delaware, din 30 ianuarie, care a anulat pachetul de compensații de 55 mld. dolari al lui Musk la Tesla.

Topul miliardarilor în timp real, realizat de revista americană Forbes îl plasează pe Elon Musk pe locul al doilea, după Bernard Arnault, CEO-ul și președintele conglomeratului LVMH, Jeff Bezos fiind pe locul trei. Lista Bloomberg, este actualizată la sfârșitul fiecărei zile de tranzacționare din New York, îl plasează pe Musk pe primul loc, cu o avere de 209 miliarde de dolari, pe Jeff Bezos pe locul doi, cu aproximativ 9 miliarde de dolari, iar pe Bernard Arnault pe locul cu numărul trei.

Musk deține 411 milioane, sau aproximativ 13% din acțiunile Tesla, evaluate la aproximativ 73 de miliarde de dolari. Investițiile sale în celelalte companii ale sale, inclusiv SpaceX, The Boring Company și X, cuprind restul averii sale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri