Aproape o treime dintre miliardarii lumii sunt concentrați în doar 16 orașe, potrivit unei noi analize a obiceiurilor și tiparelor celor mai bogați oameni ai Planetei. Recensământul realizat de miliardarulWealth-X a arătat că 29% dintre cei 3.194 cei mai bogați oameni ai globului, iar averea netă cumulată totalizează 11,1 trilioane de dolari. Așa cum probabil te-ai fi aștepta, miliardarii lumii trăiesc au trăit în 2022 aproape în aceleași metropole ca în ultimii ani, notează Business Insider.

De departe, orașul New York rămâne casa celor mai mulți miliardari, ce găzduiește 136 de persoane cu o avere netă ce depășește 1 miliard de dolari. Alte puncte „fierbinți” pe harta miliardarilor sunt și zone precum Asia sau Orientul Mijlociu. Majoritatea orașelor își păstrează numărul de miliardari mulți ani la rândul, cu mici excepții când mai pleacă sau mai apare câte unul dintre ei.

Top 16 orașe în care locuiesc cei mai mulți miliardari

Iată cum arată topul orașelor care găzduiesc cei mai mulți miliardari. Multe dintre ele au același număr de miliardari.

  1. New York (136 de miliardari)
  2. Hong Kong (112 miliardari)
  3. San Francisco (84 de miliardari)
  4. Moscova (76 de miliardari)
  5. Londra (75 de miliardari)
  6. Beijing (61 de miliardari)
  7. Los Angeles (58 de miliardari)
  8. Singapore (54 de miliardari)
  9. Schenzen (42 de miliardari)
  10. Mumbai (39 de miliardari)
  11. Dubai (38 de miliardari)
  12. Hangzhou (34 de miliardari)
  13. Istanbul (33 de miliardari)
  14. Sao Paolo (33 de miliardari)
  15. Chicago (32 de miliardari)
  16. Paris (32 de miliardari)

Numărul miliardarilor de pe tot globul a scăzut cu 3,5% în 2022 datorită a ceea ce autorii studiului au numit „un nou război în Europa, o creștere generațională a inflației și adâncirea tensiunii SUA-China”. Oamenii legați de industrii precum tehnologia, comerțul cu amănuntul, energia, sănătatea și transporturile au fost martori la scăderi ale averilor lor nete cu peste 5% în 2022.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri