Hertz Global Holdings Inc., companie de rent a car americană, fondată în Chicago în 1918 sub numele Rent-a-Car Inc, se pregătește să depună cererea de faliment în cazul în care compania nu va reuși să își renegocieze datoria și nu va obține o prelungire a perioadei de grație din partea creditorilor.

Compania de închirieri auto Hertz a vorbit cu unii dintre creditorii săi pentru a găsi o soluție în încercarea de a evita intrarea în faliment, dar negocierile au fost grele, iar compania se pregătește să depună cererea dacă nu se ajunge la o înțelegere, scrie Bloomberg.

Depunerea cererii de faliment i-ar permite lui Hertz să rămână în afaceri, în timp ce elaborează un plan pentru a-și plăti creditorii și a regândi business-ul. Compania și-a extins lista de consilieri și a inclus și compania FTI Consulting Inc., specializată în restructurare și cazuri de faliment.

Hertz a început să concedieze temporar angajații în martie. La finalul lunii aprilie, Hertz a dezvăluit că nu a putut plăti ratele de leasing aferente mașinilor sale de închiriere. Creditorii i-au oferit timp companiei Hertz până pe 4 mai să vină cu o soluție. Unul dintre directorii companiei a declarat la acea vreme că Hertz face tot ce poate pentru a obține indemnizații din partea creditorilor pentru a evita falimentul.

Impactul Pandemiei Covid-19

Limitarea călătoriilor din cauza focarului Covid-19 și colapsul economic global au influențat veniturile, în special în domeniul închirierilor de mașini. În timp ce guvernul american are un plan de salvare de 50 de miliarde de dolari pentru companiile aeriene, Hertz nu a reușit să acceseze un program de salvare. Rivalul său principal, Avis Budget Group Inc., a avut un rezultat financiar mai puternic în criză.

Estero, filiala din Florida, a negociat cu creditorii pentru ajutor, precum și cu Departamentul Trezoreriei SUA despre posibilitatea salvării. Dar având o flotă prea mare și prețuri în scădere pentru mașinile rulate, reprezentanța Hertz nu a avut suficientă lichiditate pentru a rezista până la redresarea pieței.

Hertz, cunoscută inițial sub numele Rent-a-Car Inc., a fost fondată în Chicago în 1918. Acesta avea la începutul anului 12.400 de locații în întreaga lume.

În România, Hertz este prezentă prin Autotechnica Fleet Services. Hertz Lease este o subsidiară a companiei Autohellas ATEE, o companie deținută de Th. Vassilakis Group, care deține și francizele Hertz Rent a Car și Leasing pentru Bulgaria, Cipru, Serbia, Muntenegru, Croația și Ucraina.

Omul de afaceri Ion Țiriac a deținut licența de rent-a-car Hertz în România timp de 18 ani, până în 2007.

Sursa foto: Tupungato / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri