Pandemia are și părți pozitive. În ultimele luni traficul din București a fost mult mai liniștit comparativ cu perioada anterioară stării de urgență. Acest lucru se vede și în numărul de accidente produse luna trecută, care au scăzut cu peste 70 la sută, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019.

Psihologii spun că pe lângă numărul mic de mașini, o altă explicație ar fi că aglomerația era principalul motiv pentru care șoferii erau agresivi și neatenți în trafic.

Pentru un bucureștean antrenat cu traficul infernal din ultimii ani, circulația din ultimele săptămâni a fost la propriu o gură de oxigen. Cu mai puține mașini pe stradă, și numărul accidentelor a scăzut simțitor, scrie Digi24.

”În luna aprilie a acestui an în municipiul București au fost înregistrate 13 accidente grave soldate cu decesul a două persoane, rănirea gravă a 12 persoane și ranirea ușoară a 2 persoane, în aceeași perioadă a anului trecut s-au produs 49 de accidente, soldate cu decesul a patru persoane și rănirea gravă a 48 de persoane”, a declarat Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră București

Șoferii s-au relaxat

Psihologii spun că atunci când nu sunt presați de timp și nu petrec minute în șir în trafic, oamenii sunt mai relaxați și mai atenți.

”Vorbim practic despre o scădere a agresivității pe care o știam înainte și a impulsivității în trafic. Sunt mult mai relaxați, nu mai vorbim de șoferi multitasking, nu mai vorbim de șoferi impulsivi, nu mai vorbim de șoferi grăbiți de viteză neadecvată”, a explicat Mihaela Săhlean, psiholog.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri