Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, și-a încheiat anul fiscal 2019 în România cu vânzări consolidate ce însumează peste 2 miliarde de lei (436 de milioane de euro).

Vânzările totale nete de 6,7 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, au înregistrat o creștere de 18 de procente față de anul precedent.

„În pofida economiei globale slabe și a scăderii producției în sectorul auto, grupul Bosch a înregistrat o evoluție pozitivă în România, în toate sectoarele de activitate, la începutul anului 2020. Cu toate acestea, din cauza crizei economice la nivel mondial generată de pandemia Covid-19, anul acesta este unul atipic chiar și pentru Bosch. Având în vedere numeroasele variabile, nu putem oferi o prognoză pentru anul 2020 în ansamblu”, a declarat Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul grupului Bosch din România.

Bosch intensifică treptat activitățile de producție în România după o diminuare temporară a acestora.

Citește și Românii, mult mai interesați de autoturisme electrice și hibride anul acesta

Investițiile Bosch în România

Bosch a investit aproximativ 360 de milioane de lei (peste 76 de milioane de euro) în România, în 2019, în principal în dezvoltarea uzinelor sale de producție din cadrul diviziei Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj, precum și în domeniul cercetării și dezvoltării, în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

2019 a fost un an de creștere semnificativă pentru fabrica de componente auto electronice din Jucu, județul Cluj, care și-a extins cu succes capacitățile de producție și depozitare, precum și portofoliul de produse și a inaugurat a doua sa unitate de producție. Valoarea investițiilor se ridică la 40 de milioane de euro.

Unitatea de producție Bosch din Blaj s-a dezvoltat semnificativ în 2019, și-a mărit capacitatea de producție pentru componente auto, precum solenoizi și module electronice. De asemenea, fabrica a început producția pentru un nou senzor, senzorul de particule EGS-PM si a devenit unitatea de producție coordonatoare Bosch la nivel global pentru senzori de detonație, începând cu anul 2020.

În sectorul Soluții de mobilitate, divizia Automotive Aftermarket a înregistrat o creștere de două cifre în 2019. Rețeaua de parteneri auto Bosch a numărat peste 400 de service-uri auto în România în anul precedent.

Citiți și Zece mașini electrice cu o autonomie reală de peste 400 km, la vânzare în România în 2020.

Bosch intenționează să-și reunească experiența din peste 1.000 de proiecte de eficiență energetică proprii într-o nouă companie de consultanță, numită Bosch Climate Solutions. Întrucât acțiunea climatică accelerează schimbările structurale în numeroase sectoare, hidrogenul devine din ce în ce mai important, atât în industria auto, cât și în tehnologia pentru construcții.

Bosch lucrează la celule de combustie mobile și staționare. În ceea ce privește mobilitatea, este o ofensivă tehnologică la scară largă, care nu numai că stabilește o cale către mobilitatea durabilă pe baza bateriilor electrice, ci ia în considerare și motoarele eficiente cu ardere internă, combustibilii sintetici regenerabili și celule de combustie.

Bosch își va atinge țintele globale de acțiune climatică pentru 2020 și se va asigura că toate cele 400 de sedii ale sale vor deveni neutre din punct de vedere climatic. Compania și-a setat drept obiectiv alinierea tuturor activităților din lanțul valoric la un punct cât mai neutru din punct de vedere climatic - până în 2030, emisiile asociate (domeniul de aplicare 3) trebuie să scadă cu 15 procente.

Citiți și Oferta de mașini electrice în România în 2020. Peste 30 de modele în showroom-uri.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri