Situație absurdă în piața auto: Tesla valorează de două ori mai mult decât Ford, Chrysler si General Motors, dar are venituri de 15 ori mai mici

Constructorul auto Tesla a ajuns să valoreze pe bursă 176 mld. dolari, in vreme ce General Motors, Ford și Chrysler, cei mai mari trei producători auto americani ”cu tradiție”, sunt evaluați de investitori la doar 96 mld. dolari.

Situația poate părea absurdă mai ales dacă sunt luate în considerare cifrele ”reci” din bilanțul companiilor, evident în avantajul giganților auto cu tradiție, care în ultimul an au avut împreună venituri totale de 406 mld. dolari, comparativ cu doar 26 mld. dolari în cazul Tesla.

Citiți și O nouă reprezentanță Tesla, la 600 km de România

Tesla este însă preferata investitorilor, compania reprezentând pentru aceștia mai degrabă un pariu cu viitorul, având în vedere că întreaga producție se bazează pe autovehicule electrice. De cealaltă parte, GM, Ford și Chrysler sunt companii pe care investitorii le asociează cu trecutul, dominat de vehicule cu un consum ridicat de combustibili tradiționali, precum benzina sau motorina.

Acțiunile Tesla s-au prăbușit pe bursa americană NASDAQ la jumătatea lunii martie 2020, după izbucnirea pandemiei cu noul coronavirus (COVID-19). Totuși, acestea și-au revenit rapid, iar în prezent se tranzacționează aproape de maxime istorice 949 dolari/acțiune.

Citeste si:
Tesla și-a doborât din nou recordul de livrări mașini electrice
Tesla și-a doborât din nou...

Citiți și Bonusul pentru mașini electrice crește la 9.000 euro într-o țară europeană

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri