Cum arată cele mai noi feriboturi electrice destinate Norvegiei

Norvegia a fost prima țară care a trecut la mașini electrice, iar acum face la fel și cu transportul pe apă. Două noi modele de feriboturi electrice vor ajunge în Norvegia în 2021, pentru a fi operate de Boreal Sjö pe rutele Launes - Kvellandstrand - Launes, și Abelnes - Andabeløy - Abelnes.

Cele două modele de feriboturi electrice sunt diferite: unul este o navă lungă de 30 de metri capabilă să transporte 10 mașini și aproximativ 100 de pasageri, în timp ce celălalt este o navă lungă de 50 de metri care poate transporta 35 de mașini și 149 de pasageri, inclusiv echipajul.

Citiți și Lotus abandonează motoarele pe benzină. Noile modele vor fi electrice.

Boreal Sjö intenționează să le folosească pe rutele Launes - Kvellandstrand - Launes și Abelnes - Andabeløy - Abelnes în Norvegia, unde de acum câțiva ani tot mai multe nave pe combustibil sunt înlocuite cu unele cu motoare electrice.

Navele electrice vor fi proiectate de finlandezii de la Wärtsilä și vor fi construite de către compania Holland Shipyards din Olanda. Sarcina lui Wärtsilä este de a proiecta și echipa feriboturile cu motoare electrice, baterii, echipamente de încărcare a bateriilor de la bord, generatoare de rezervă și diferite sisteme electrice.

Citeste si:
Norvegia ridică restricţiile de călătorie faţă de numeroase state UE
Norvegia ridică restricţiile...

Citiți și Mașini confiscate de autorități în iunie sunt scoase acum la licitație.

Se preconizează că șantierele navale Holland vor finaliza navele electrice pentru Norvegia în 2021 și vor începe operațiunile comerciale în toamna aceluiași an.

Wärtsilä este, de asemenea, angajat într-un proiect de barjă electrică, cu containere de baterii înlocuibile „ZESPacks”, care poate fi una dintre cele mai mari de acest gen de pe piață.

Citiți și Top 10 cele mai căutate mașini eco în România.

Scădere cu aproape 32% a...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Circulația pe autostrada A2: trafic intens pe sensul către litoral
Setari Cookie-uri