Lotus abandonează motoarele pe benzină. Noile modele vor fi electrice

Lotus, producător britanic de mașini sport cu o istorie de 72 de ani, abandonează motoarele pe benzină pentru a se dedica 100% mașinilor electrice, scrie Auto Express.

Lotus este în proprietatea gigantului auto chinez Geely încă din 2017 și și-a demonstrat deja intenția odată cu lansarea hipercarului electric Evija. Totuși, aceasta este o mașină care va costa peste 2,4 milioane de lire sterline și vor fi construite doar 130 de exemplare.

Deși cei mai mulți producători de mașini trec mai întăi la tehnologia hibridă și apoi la cea electrică, Lotus are de gând să sară peste această etapă pentru a avea numai mașini 100% electrice.

Citiți și Top 10 cele mai căutate mașini eco în România.

Britaniicii consideră că un sistem complet electric permite o libertate mult mai mare atunci când vine vorba de proiectarea și dispunerea motorului fizic. Un alt avantaj al mașinilor electrice este dispunerea greutății. Bateriile pot fi montate oriunde.

Citeste si:
Lotus va lansa un nou model pana la finalul lui 2020
Lotus va lansa un nou model...

„Tehnologia BEV (vehicule electrice cu baterii) este foarte potrivita pentru mașinile sport - caracteristicile cuplului, distribuția greutății, designul și flexibilitatea dinamicii. Pentru mine totul duce la BEV ca tehnologie pentru mașinile sport," a declarat directorul general al companiei, Phil Popham.

Noua generație de mașini electrice sport Lotus ar trebui să ajungă pe piață până la sfârșitul anului 2022.

Citiți și Peste 30 de mașini electrice în showroom-uri în 2020.

Noile modele electrice Lotus ar putea depăși prețurile modelelor pe benzină, care sunt între 45.000 și 85.000 de lire sterline.

Citeste si:
Cât costă mașinile electrice la mâna a doua în România. Top vânzări
Cât costă mașinile electrice...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Bolt a mărit tariful de 6 ori pentru închirierea de trotinete
Setari Cookie-uri