Bucureștiul ar putea avea și autobuze electrice din Turcia

Două firme din Turcia și una din China au depus oferte la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea contractului este estimată la 219,57 milioane lei din care, fonduri europene nerambursabile 177,99 milioane de lei, scrie Hotnews.ro.

Firmele care au depus oferte sunt:

- Asocierea TEMSA ULASIM ARACLARI SAN TIC AS și ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L.
- BOZANKAYA OTOMOTIV MAK. İML. İTH. VE İHR. A.Ş.
- Asocierea COSTA UTILAJE și Zhengzhou Yutong Bus Co., Ltd,

Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 18 iunie. Criteriile de evaluare sunt prețul (60%), capacitatea de transport (8%), Capabilitatea ofertantului de a livra in primul an de contract (7%), Coeficientul de disponibilitate peste 95% (6%), Consum specific de energie electrica (7%).

Potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice, cele 100 de autobuze trebuie să fie din gama 12 m, cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu sistem reîncărcabil de stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători. Contractul vizează și infrastructura de încărcare a acestora, dar și întreținerea.

Citește materialul integral pe Hotnews.ro.

Citeste si:
Transport in comun electrificat: Statul va investi o jumatate de...
Transport in comun...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Circulația pe autostrada A2: trafic intens pe sensul către litoral
Setari Cookie-uri