Evitați amenzile achitând taxa de pod de la Fetești înainte de a pleca la drum, online

Pentru a evita amenda pentru lipsa peajului la trecerea podului Fetești-Cernavodã de pe Autostrada A2, Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) recomandã utilizatorilor rețelei de drumuri naționale achitarea online a taxei de pod (peaj) înainte de a pleca la drum.

"În ultima perioadã am primit multe sesizãri din partea șoferilor care merg la mare și uitã sã achite taxa de pod dupã ce au trecut de stațiile de taxare, pânã la ora 23:59 a zilei urmãtoare efectuãrii trecerii. Este bine de știut cã taxa de pod se poate achita și înainte de a trece podul de la Fetești-Cernavodã, fiind valabilã un an de zile de la momentul achiziției", spune UNTRR.

Utilizatorii rețelei de drumuri naționale pot achita rovinieta și taxa de pod de la Fetești – Cernavodã prin intermediul aplicației de mobil e-rovinieta.ro. Aplicația poate fi descãrcatã gratuit din Google Play și Apple Store.

Citiți și Ce mașini în leasing cumpără românii

Odatã ce rovinieta a fost plãtitã, clienții primesc o confirmare de livrare prin SMS și email, iar pentru rovinietele de peste 30 zile cumpãrãtorii sunt avertizați din timp de data de expirare.

Citeste si:
CNAIR anunta modificari la taxa de pod de la Fetesti
CNAIR anunta modificari la...

Rovinieta poate fi comandatã la orice orã, 24/7, și poate fi plãtitã cu cardul online, prin iTransfer sau prin ordin de platã tradițional la orice bancã.

Tariful de trecere pentru podul de la Fetești – Cernavodã de pe Autostrada A2 poate fi achitat online prin intermediul taxa-pod-fetesti.ro. Pentru a achita tariful online utilizatorul trebuie sã se înregistreze pe platforma, sã adãuge o comandã și sã completeze datele pentru peajul dorit. Plata se poate realiza atât prin intermediul procesatorului securizat de carduri bancare, cât și prin bancã cu ordin de platã.

Citiți și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an.

Dupã confirmarea plãții se emite peajul, iar clientul primește prin e-mail factura și datele peajului și gratuit prin SMS datele peajului emis. Comenzile, peajele emise și facturile se pot verifica oricând accesând contul de pe platformã. În felul acesta, șoferii scapã de cozile de la stațiile de taxare de la Fetești și benzinãrii și de grija transmiterii de SMS-uri.

Citeste si:
Lucrari pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul Drajna - Fetesti
Lucrari pe Autostrada...

Trecerile de pod de la Fetești – Cernavodã pot fi achitate anticipat sau dupã ce ați trecut de stațiile de taxare, dar pânã la ora 23:59 a zilei urmãtoare efectuãrii trecerii.

Prin achitarea online a rovinietei sau a trecerilor de pod, clienții nu au niciun cost suplimentar, aceștia urmând sã achite tarifele conform legislației în vigoare.

Sursa foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Directiva care afectează transportatorii de marfă, adoptată de PE
Setari Cookie-uri