Soluția găsită de India pentru a produce rapid mașini electrice ieftine

Tata Motors, unul dintre cei mai mari producători de vehicule din India, a luat decizia de a transforma un SUV compact popular alimentat cu gaz într-un SUV electric, pentru a face mașinile electrice accesibile.

După conversie, SUV-ul electric Tata Nexon EV va costa doar 18.000 de dolari, iar cum stimulentul în India este de 4.000 de dolari, mașina națională va avea un preț de 14.000 de dolari, scrie Electrek.co.

Astfel, India devine prima țară de pe glob unde poți cumpăra un SUV electric nou cu doar 14.000 de dolari.

Citiți și Taxiuri electrice Jaguar cu încărcare wireless, în Oslo

Decât să creeze un vehicul electric de la zero, Tata a transformat popularul său SUV compact Nexon alimentat cu gaz în unul 100% electric. În comparație cu modelul inițial, cel electric are o gardă mai mică la sol, noi faruri LED și o grilă nouă. În interior, există un nou schimbător de viteze. În rest, mașina a rămas la fel.

Citeste si:
Cea mai ieftina masina din lume dispare de pe piata
Tata Nano, cea mai ieftina...

Tata Nexon EV are o baterie de 30 kWh, oferind o autonomie de până la 217 km WLTP. Motorul electric al SUV-ului indian are 130 CP și îi oferă o accelerație de la 0 la 100 km/h de aproximativ 10 secunde. Pentru a avea o autonomie cât mai mare, viteza maximă a fost limitată la 120 de km pe oră.

Citiți și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc

Deși este ieftin, SUV-ul electric poate fi încărcat rapid, având tehnologia CCS. Prin urmare, bateria de 30 kWh poate fi încărcată până la 80% într-o oră. Precum orice vehicul electric, și SUV-ul acesta are o garanție de 8 ani de zile pentru baterie și motor.

Citeste si:
TOP zece SUV-uri care nu țin cont de criză
TOP zece SUV-uri care nu țin...

Vânzările de mașini electrice pe această piață sunt de aproximativ 2.000 de vehicule electrice pe an. Introducerea Tata Nexon EV este probabil cea mai bună încercare de a face mașinile electrice accesibile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri