Citylink integrează, alături de automobile, o flotă de 350 de biciclete în București  

Citylink, platformă de mobilitate urbană dezvoltată de o echipă locală de antreprenori, anunță că integrează în platformă și un prim lot de 350 de biciclete în regim bike sharing.

“Repornirea din ultimele săptămâni ne arată dorința și nevoia bucureștenilor de transport sigur și eficient, iar primele zile de relaxare a circulației au adus și un nou record absolut de utilizare și volum, pentru serviciile noastre. Pauza determinată de contextul global ne-a dat timpul necesar să regândim viziunea, soluțiile și pachetele noastre, precum și noile moduri de a crește eficient și sănătos, nu doar pentru noi, ci și pentru mediu. De acum, venim cu o perspectivă nouă asupra transportului și invităm toți adepții serviciilor noastre să trăiască un nou stil de viață, mai sănătos, mai eficient și mai puțin poluant. Ne continuăm misiunea de a elibera orașul de mașini și, dincolo de numărul de automobile pe care fiecare mașină Citylink îl face să nu mai fie necesar, componenta de biciclete aduce o și mai mare libertate și viteză de deplasare”, a declarat Igor Grosu, CEO și cofondator Citylink.

Citiți și A fost inventată bicicleta electrică care merge pe apă

Serviciul de bike sharing în sistem fee-float – cursa poate porni și se poate încheia oriunde, pe teritoriul Capitalei – reprezintă o nouă alternativă de transport fără constrângeri de izolare fizică, complementară serviciului de car sharing, ideală pentru călătorii pe distanțe scurte.

Cele 350 de biciclete vor fi distribuite uniform în București, în zone precum stațiile de metrou, parcuri, piețe, zone pietonale și zone de cumpărături.

Citeste si:
Un nou serviciu de transport cu masini hibride, fara tarif dinamic
Citylink, un nou serviciu de...

Tariful de utilizare pentru biciclete este de doar 0,2 lei pe minut, iar după fiecare 30 de minute de utilizare, următoarele 30 de minute sunt gratuite. Astfel, o oră va costa doar 6 lei. După 4 ore de la închiriere, taxarea se plafonează la 24 de lei pentru 24 de ore. Costul minim al unei călătorii este de 3 lei, iar serviciul nu are un tarif de pornire.

Vârsta minimă pentru crearea unui cont și închirierea unei biciclete este de 16 ani, iar un client poate închiria o singură bicicletă, în același interval de utilizare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
L. Bode: Până la finele anului vom avea în lucru peste 250 km de autostrăzi
Setari Cookie-uri