Coop, cel mai mare distribuitor din Danemarca, face teste cu camioane electrice Scania de 20 de tone, care se vor alătura versiunii de 27 de tone, scrie insideevs.com.

Camioanele electrice Scania vor face operațiuni de distribuție în orașele din Danemarca, începând din primul trimestru al anului 2021.

Vehiculul electric de 20 de tone (greutatea brută) este echipat cu o baterie cu o capacitate netă de 135 kWh, care oferă o autonomie de până la 140 km, în funcție de încărcare.

Citiți și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc

Inginerii se așteaptă ca aceste camioane electrice să nu aibă o problemă cu autonomia redusă întrucât în timpul staționarii pentru operațiunile de încărcare / descărcare mărfuri acestea pot fi alimentate cu energie electrică.

Recent, Scania a început producția de autobuze integral electrice și camioane hibride plug-in. Camionul integral electric Scania va fi lansat oficial la sfârșitul acestui an.

Citiți și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an.

Primii clienți au plasat deja comenzi pentru acest camion electric. Cea mai mare cerere este pentru modelul electric de 27 de tone, pentru care comenzile ajung la 75 de unități.

Specificații camioane electrice Scania:

  • Autonomie: până la 140 km
  • Baterie netă de 135 kWh
  • Greutatea brută a vehiculului: 20 de tone (greutatea suplimentară a șasiului este compensată prin regulamentul guvernului danez care permite o greutate totală mai mare cu 2 tone pentru BEV)
  • Configurare: 4x2
  • Propulsie electrică 308 CP, transmisie cu 2 viteze, 2150 Nm
  • Încărcare: putere maximă 130 kW DC (CCS)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri