Cele mai bune motoare pe benzină cu un consum redus

În ciuda investițiilor în tehnologia hibridă și electrică, mașinile cu combustie internă rămân la mare căutare. Mașinile pe benzină, accesibile și eficiente din punct de vedere al consumului de benzină, depășesc cererea mașinilor electrice sau hibride. Iată care sunt considerate cele mai bune motoare pe benzină.

Toyota Aygo - consum mixt de 4,1 littri

Modelul japonez Toyota Aygo, cu un motor pe benzină de 1.0 VVT-I 72 CP și o transmisie manuală cu șase trepte, are un consum mediu de 4,1 litri la 100 de km. În oraș, modelul Aygo pe benzină consumă 4,9 litri, iar pe autostradă are un consum de 3,6 ltri. Modelul are un preț în România de 10.400 euro cu TVA.

Honda Civic - consum mixt de 4,7 litri

Un motor pe benzină foarte eficient este cel de pe Honda Civic de 1.0 litri 126CP i-VTEC, care împreună cu o transmise automată reușește un consum mixt de 4,7 litri. În oraș, motorul Honda pe benzină consumă 5,4 litri, iar în extraurban 4,3 litri. În România, modelul costă de la 22.800 euro.

Citeste si:
Cele mai bune motoare pe benzină aspirate
Cele mai bune motoare pe...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Citiți si Dacia electrică / Renault K-ZE, în teste în România.

Kia Rio - consum mixt de 4,8 litri

Și modelul Kia Rio are un motor cu un consum mic de carburant, 1.0 T-GDi 100CP. Propulsorul Kia are un consum combinat de 4,8 litri de benzină. În oraș, motorul Kia pe benzină consumă 5,5 litri, iar în extraurban 4,3 litri. În România, modelul costă de la 13.500 euro.

Citeste si:
Carantina a adus o scădere cu 45% a cererii de benzină şi motorină...
OMV Petrom: Carantina a adus...

Suzuki Swift - consum mixt de 4,8 litri

Motorul de 1.0 Boosterjet 112 CP de pe Suzuki Swift are un consum combinat de 4,8 litri. Propulsorul pe benzină consumă 5,9 litri în oraș și 4,2 litri în extraurban. Prețul acestuia în România este de 12.800 euro cu TVA.

Cititi si Taxiuri electrice Jaguar cu încărcare wireless, în Oslo.

Hyundai Elantra - consum mixt de 6,5 litri

Citeste si:
TOP: Mașini care au cele mai bune sisteme de frânare
TOP: Mașini care au cele mai...

Hyundai Elantra are un motor pe benzină care consumă decent, este vorba de cel 1,6 litri 128 CP în combinație cu transmisia manuală cu 6 trepte. Propulsorul Hyundai pe benzină dezvoltă 128 CP și are un consum combinat de 6,5 litri. În oraș, motorul pe benzină consumă 8,5 litri, iar în extraurban 5,4 litri. În România, modelul costă de la 17.500 euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri