Germania vrea să introducă o taxă de autostradă în toată Uniunea Europeană

Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, vrea să propună introducerea unei taxe de autostradă în toată Uniunea Europeană, în vederea protejării mediului înconjurător.

Proiectul de directivă UE privind taxele prevede ca, în decurs de 8 ani, aproape toate vehiculele care circulă pe autostrăzi, inclusiv camioanele, autoutilitarele și autoturismele să plătească taxe, scrie Reuters.

„În ceea ce privește statele membre care au stabilit deja un sistem de taxare, taxele de drum sau taxele de utilizare ar trebui percepute tuturor vehiculelor, cu excepția autocarelor și autobuzelor”, se arată în documentul pe care Scheuer dorește ca ministerele germane să îl aprobe.

Aceasta este propunerea oficială a Germaniei aflată la președinția Uniunii Europene, de la 1 iulie și până la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, unii oficiali guvernamentali au declarat că unele ministere germane au dorit să pună proiectul pe pauză, chiar dacă o taxă bazată pe distanța parcursă este văzută ca o măsură pentru a proteja clima.

Citeste si:
Turiştii care intră în Grecia ar putea fi taxaţi pentru servicii...
Turiștii care intră în Grecia...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Ministerele conduse de social-democrați (SPD), care împărtășesc puterea cu conservatorii cancelariei Angela Merkel, au criticat de mult timp taxele auto.

În prezent, mai multe țări europene percep taxe pentru utilizarea autostrăzilor, iar printre ele se numără Germania, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Grecia, Norvegia, Polonia, Letonia sau Croația, pe lângă o serie de state mai mici care nu fac parte din blocul comunitar, cum ar fi Bosnia și Herțegovina, Belarus sau Turcia.

Autoritățile din România anunțau de asemenea în urmă cu doi ani o posibilă introducere a unei taxe de circa 34 de lei pentru 100 de kilometri care să fie implementată pe autostrada București - Ploiești, însă măsură nu este încă aplicată.

Citeste si:
Podul de peste râu care stă pe mal. Mașinile trec Someșul cu bacul
Podul de peste râu care stă...
Sursa foto: Lutsenko_Oleksandr / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri