Propunerea lui Nicușor Dan pentru traficul din București: 15 parcări la intrarea în Capitală

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că doreşte realizarea a 15 parcări la intrarea în Bucureşti pentru decongestionarea traficului, dar şi pentru reducerea poluării. Acestea vor avea între 500 şi 2.000 de locuri şi vor fi finanţate din bani europeni, scrie G4Media.

Nicuşor Dan a explicat care sunt avantajele acestui sistem de 15 mari parcări la intrarea în Bucureşti.

„Sistemul acesta are mai multe avantaje mari. În primul rând, decongestionează traficul, în special pe principalele intrări din Bucureşti, ştim cu toţii cât e de aglomerat, de exemplu, Iuliu Maniu dimineaţa la intrare şi seara la ieşire, deşi aparent aceste parcări sunt în afara oraşului ele au un impact important pentru bucureşteni, pentru că mare parte din traficul pe care ei îl suportă vine de la oameni care locuiesc în afara Bucureştiului şi lucrează în Bucureşti. Un alt avantaj este că oferă acestor oameni care locuiesc în afara Bucureştiului şi vin să lucreze în Bucureşti o soluţie de transport mai rapidă. Un avantaj important, se reduce poluarea pentru că luăm nişte oameni care merg azi cu maşina proprietate personală şi îi direcţionăm către transportul public care în viitorul apropiat o să fie cât mai mult electric”, a spus Nicuşor Dan.

El a mai precizat că această soluţie a fost adoptată de marile oraşe occidentale în urmă cu 30-40 de ani.

Candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei spune că aceste parcări vor avea între 500 şi 2.000 de locuri şi vor fi finanţate din fonduri europene.

Citeste si:
PUZ Sector 2, adoptat în ședința CGMB. Dispar zeci de hectare de...
PUZ Sector 2 a fost adoptat...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri