General Motors a prezentat SUV-ul electric Cadillac Lyriq, primul model Cadillac complet electric.

Lyriq va intra în producție la sfârșitul anului 2022. Lyriq introduce noi tehnologii și un nou stil de design care va fi văzut pe viitoarele modele Cadillac electrice, potrivit CNN.

Citiți și Cum poți face peste 1 MILION de kilometri cu o mașină electrică fără să schimbi bateria.

SUV-ul Lyriq va putea parca sau ieși dintr-un loc de parcare fără șofer, o capacitate similară cu cea oferită de Tesla. De asemenea, va avea cea mai recentă versiune a Super Cruise, sistemul semi-autonom de conducere GM, care permite șoferilor să-și ia complet mâinile de pe volan la drumuri lungi, când sunt pe autostrăzi.

Americanii spun că modelul va avea o autonomie de 480 km, similară cu cea a Tesla Model Y sau a SUV-ului Audi e-Tron.

Citiți și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an.

Cadillac Lyriq va fi disponibil în versiuni cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală. Versiunile cu tracțiune integrală vor avea două motoare electrice, unul în față și unul în spate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri