Hoții de mașini din România nu se lasă de meserie nici în pandemie. Având în vedere ce mașini fură, este clar că aceștia nu vor să le revândă, ci doar să le folosească un timp.

În România, hoții fură anual în jur de 1.500 de mașini, majoritatea fiind Dacia. Au pus ochii pe acest brand întrucât se pricep foarte bine să le pornească și nu ies în evidență cu o așa mașină.

Anul acesta, pe 1 ianuarie, hoții au "spart gheața" cu un Logan albastru, fabricat în 2018, înmatriculat în București.

Citește și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc.

Faptul că au fost mulți polițiști pe șosele care au făcut verificări și că lumea a stat mai mult acasă s-a resimțit și în numărul mic de mașini furate anul acesta.

După 7 luni, hoții au furat în jur de 300 de vehicule, inclusiv camioane și motociclete, cu mult sub media furturilor din alți ani. Probabil acesta va fi primul an cu sub 1.000 de mașini furate.

Citește și Mașina electrică care costă 10000 de dolari în America.

Top 10 cele mai furate mașini

Dacia Logan

Volkswagen Golf

BMW Seria 3

Dacia 1310

Volkswagen Passat

BMW Seria 5

Audi A8

Audi A6

Audi A4

BMW X5

Cititi si Bateriile de mașini electrice care durează o viață. Cine le produce.

Mașini furate din Germania tranzitează România către Turcia, la volan fiind chiar cetățeni germani. Luna aceasta, Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Turnu au descoperit un autoturism marca Mercedes, în valoare de 20.000 euro, căutat de autorităţile din Germania. Un cetăţean german, în vârstă de 46 de ani, conducea un autoturism marca Mercedes Benz, an de fabricație 2016, înmatriculat în Germania.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania în data de 23.07.2020. Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul în cauză este proprietatea fratelui său şi că acesta l-a rugat să-l conducă până în Turcia, menţionând că nu avea cunoştinţă despre faptul că maşina era căutată de autorităţi.

Sursa foto: Daniel Jedzura / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri