Ce autoturisme preferă hoții în 2020

Hoții de mașini din România nu se lasă de meserie nici în pandemie. Având în vedere ce mașini fură, este clar că aceștia nu vor să le revândă, ci doar să le folosească un timp.

În România, hoții fură anual în jur de 1.500 de mașini, majoritatea fiind Dacia. Au pus ochii pe acest brand întrucât se pricep foarte bine să le pornească și nu ies în evidență cu o așa mașină.

Anul acesta, pe 1 ianuarie, hoții au "spart gheața" cu un Logan albastru, fabricat în 2018, înmatriculat în București.

Citește și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc.

Faptul că au fost mulți polițiști pe șosele care au făcut verificări și că lumea a stat mai mult acasă s-a resimțit și în numărul mic de mașini furate anul acesta.

Citeste si:
Amazon pregătește o dronă care depistează hoții din casă
Amazon pregătește o dronă...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

După 7 luni, hoții au furat în jur de 300 de vehicule, inclusiv camioane și motociclete, cu mult sub media furturilor din alți ani. Probabil acesta va fi primul an cu sub 1.000 de mașini furate.

Citește și Mașina electrică care costă 10000 de dolari în America.

Top 10 cele mai furate mașini

Dacia Logan

Volkswagen Golf

Citeste si:
Noi norme privind autoturismele intră în vigoare pe 1 septembrie în...
Noi norme privind...

BMW Seria 3

Dacia 1310

Volkswagen Passat

BMW Seria 5

Audi A8

Citeste si:
Candidați la Primăria Sectorului 5 cer renumărarea voturilor
Candidați la Primăria...

Audi A6

Audi A4

BMW X5

Cititi si Bateriile de mașini electrice care durează o viață. Cine le produce.

Mașini furate din Germania tranzitează România către Turcia, la volan fiind chiar cetățeni germani. Luna aceasta, Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Turnu au descoperit un autoturism marca Mercedes, în valoare de 20.000 euro, căutat de autorităţile din Germania. Un cetăţean german, în vârstă de 46 de ani, conducea un autoturism marca Mercedes Benz, an de fabricație 2016, înmatriculat în Germania.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania în data de 23.07.2020. Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul în cauză este proprietatea fratelui său şi că acesta l-a rugat să-l conducă până în Turcia, menţionând că nu avea cunoştinţă despre faptul că maşina era căutată de autorităţi.

Sursa foto: Daniel Jedzura / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri