Indiferent despre ce mașini vorbim, automobilele reprezintă o investiție substanțială pentru cei mai mulți dintre noi. Spre diferență de produsele care se fabrică pe plan intern sau locuințe de exemplu, mașinile au mai mult sau mai puțin aceleași prețuri în întreaga lume.

Cu excepția țării din care provine, prețul unui automobil nu diferă cu mult în alte state în care se comercializează și acest lucru este o un principiu foarte important de care putem ține cont în momentul în care alegem să investim într-o mașină second hand.

La bază, automobilele sunt în primul rând niște mijloace de transport care te ajută să te muți din punctul A în punctul B. Dar dacă vrei să le cumperi și cu alt scop, ca de exemplu acela de a te remarca pe plan social, sau ca investiție, dacă nu obișnuiești să păstrezi o mașină mai mult de câțiva ani, este bine să ții cont de prețul unui automobil second hand și viteza cu care valoarea sa comercială scade pe piața auto, ca să nu te trezești în momentul revânzării că bunul tău nu mai valorează mare lucru.

Care sunt mașinile din România a căror valoare se depreciază lent în timp?

#1 Mașinile românești

Dacia a fost și este una din acele mașini care reprezintă o investiție bună pentru orice iubitor de automobile. Românii au încredere în mașinile lor și pe bună dreptate, mai ales pentru faptul că modele precum Dacia Duster de exemplu, dacă sunt întreținute corespunzător, chiar și cu ceva kilometri la bord, au un preț de revânzare foarte bun.

#2 Skoda Superb

Skoda Superb este o mașină care își merită numele din toate punctele de vedere. Spre deosebire de alte branduri, ea nu presupune o investiție exagerată și pentru că este spațioasă și bine făcută, ea este foarte apreciată de șoferii cu familii mari, care sunt dispuși să plătească suficient pentru ea chiar dacă a alergat deja câteva zeci de mii de kilometri.

#3 Volkswagen Passat

După Skoda, Volkswagen este probabil cel mai popular brand de pe șoselele românești și asta datorită faptului că fabrică mașini fiabile, cu o bună rezistență în timp. Mai ales modelele Volkswagen Passat, fabricate după anul 2007, se vând la prețuri mari chiar și la ora actuală și cu siguranță valoarea lor nu se va deprecia foarte mult nici în următorii ani.

#4 Audi A8

Mulți români au o oarecare preferință pentru mașinile germane, iar seria Audi nu face excepție. Mai ales Audi A8 cu tracțiunea sa 4x4 și aspectul elegant este o mașină care încă face furori când iese pe stradă.

#5 Ford Focus

Ford Focus este o mașină care duce o bătălie aprigă pe piața automobilelor second hand cu Volkswagen Golf, de ani de zile. Cele două modele nu lipsesc din niciun top al preferințelor consumatorilor, iar dacă ar fi să le luăm la bani mărunți și să le judecăm din punct de vedere al valorii investiționale, considerăm că se află pe aceeași poziție, cu toate că Ford Focus ar putea avea un oarecare avantaj pentru faptul că este disponibil și în varianta berlină.

De unde să cumperi o mașină second hand care să-și merite investiția?

Există o mulțime de parcuri de mașini second hand în România, dar și site-uri specializate în comercializarea unor astfel de automobile. Dar pentru a merge la sigur și a investi într-un bun care să-și merite bani și să nu se devalorizeze rapid în timp, recomandăm ca motor de căutare platforma CautiMasina.

CautiMasina este un agregator de anunțuri unde poți căuta mașina ideală în funcție de criteriile dorite sau cele mai bune oferte de pe piață la ora actuală. Mai mult, pentru a fi convins că mașina în care dorești să investești se vinde la prețul corect, îi poți verifica valoarea de piață cu ajutorul algoritmului din secțiunea Evaluează. Astfel, atunci când găsești ceva ce îți place, poți afla exact cu cât vând același model și alți dealeri și dacă prin investiția ta ieși în pierdere sau în câștig.

Alege un model a cărui valoare comercială nu se depreciază rapid, ca exemplele de mai sus, introdu-i în formularul de căutare brand-ul, modelul, anul fabricației și numărul de kilometri de la bord și cu ajutorul platformei CautiMasina poți descoperi în cel mai simplu mod cu putință mașina second hand ideală pentru nevoile tale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri