Tesla face un update la software-ul care rulează pe mașinile sale ce include, printre altele, posibilitatea de a detecta semnele de circulație care informează cu privire la limitele de viteză din zonele în care sunt amplasate și notificarea șoferului în momentul în care culoarea semaforului devine verde.

În momentul în care camera mașinii Tesla detectează un panou, ce informează conducătorii cu privire la limita de viteză, aceasta va notifica șoferul, amintindu-i de limita respectivă de fiecare dată când alege să calce pedala de accelerație mai mult decât îi permite legea,conform Theverge.com.

De asemenea, pe lângă această opțiune, noul software al mașinilor Tesla vine și cu îmbunătățiri în ceea ce privește semafoarele și indicatoarele de circulație STOP. Concret, în momentul în care culoarea semaforului se va face verde, șoferii vor fi anunțați prin intermediul unei notificări.

Elon Musk spune că Tesla va putea instala pe mașini baterii noi cu tehnologie avansată în 3-4 ani, care vor avea o densitate cu 50% mai mare decât a celor din prezent, scrie electrek.co.

Musk a scris pe Twitter că producătorul american este capabil să producă baterii a căror densitate de energie să fie cu 50% mai mare, un prag de 400 Wh / kg, în timp ce bateriile Tesla ating aproximativ 260 Wh / kg. El spune că densitatea energetică a bateriilor trebuie să fie îmbunătățită.

Comentariul vine după ce echipa de cercetare a bateriilor Tesla, condusă de Jeff Dahn, a publicat o nouă lucrare de cercetare despre progresele înregistrate în celula lor de baterii de litiu-metal fără anod.

Sursa foto: Cara-Foto / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri