Cum vor arăta pistele de biciclete în București

Un proiect, în dezbatere publică, ne arată cum vor arăta pistele pentru biciclete și trotinete electrice, care vor fi condițiile minime pe care vor trebui să le respecte pentru a se alinia prevederilor europene. România nu beneficiază în acest moment de norme privind proiectarea și execuția pistelor pentru biciclete la standarde europene, scrie EVmarket.ro.

Atribuirea de spațiu pentru infrastructura pentru biciclete

Pe străzile și bulevardele cu minim 4 benzi de circulație, împărțirea echitabilă a părții carosabile între traficul motorizat individual și modurile alternative de transport trebuie să fie o prioritate.

piste spatiu

Pe restul străzilor, prioritatea trebuie să fie asigurarea spațiului optim pentru transportul public de persoane și pentru deplasările cu bicicleta.

benzi circulatie

Citeste si:
Piste noi de biciclete, pe trotuare, în București
Piste noi de biciclete, pe...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Anularea parcajelor auto laterale de pe partea carosabilă, îngustarea benzilor de circulație auto sau eliminarea unui sens de circulație pentru autovehicule reprezintă opțiuni de redistribuire a suprafeței carosabile în scopul dezvoltării infrastructurii dedicate transportului alternativ.

Pistele pentru biciclete se proiectează între fluxul pietonal și fluxul motorizat, acolo unde acestea există. În acest fel se evită crearea artificială de puncte de conflict.

Citiți mai mult pe EVmarket.ro

Citeste si:
Un român a vrut să meargă în Germania pe suporul de biciclete al...
Un român beat a încercat să...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri