Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că prin investiţiile în infrastructura de transport care vor fi realizate în următorii 5-6 ani, judeţele Galaţi şi Brăila vor fi conectate de coridoarele 4 şi 9 Paneuropene.

"Gândirea noastră este aceea de a implementa un proiect de conectare a arealului metropolitan Galaţi - Brăila cu toate reţelele de transport importante. Investiţiile în infrastructura de transport din Galaţi şi Brăila, în următorii 5-6 ani, vor asigura conectarea Galaţiului şi Brăilei de coridorul 4 Paneuropean şi coridorul 9 Paneuropean. Marea problemă pe care o au Galaţiul şi Brăila este un fel de izolare din punct de vedere al conexiunilor cu traseele importante, axele prioritare de transport europene. Din acest motiv, avem un amplu program de investiţii pentru a asigura conectarea celor două judeţe pe mai multe căi", a spus Orban, scrie Agerpres.

Primul-ministru a subliniat că pilonul acestui plan de conectare este podul de la Brăila care va realiza conectarea cu judeţul Constanţa, dar vor fi realizate şi o serie de drumuri exprese.

"Prin intermediul podului de la Brăila se va realiza conectarea cu Constanţa, prin intermediul drumului expres Brăila - Tulcea şi a drumului expres Tulcea - Constanţa. Această conexiune este foarte importantă pentru că va asigura legătura cu coridorul 4 Paneuropean şi, mai ales, cu portul Constanţa, o poartă importantă de intrare-ieşire a Europei. De asemenea, programul de investiţii în infrastructură cuprinde, pe lângă centura Galaţiului şi drumul expres Galaţi - Brăila, realizarea a încă 2 drumuri expres care leagă Galaţiul şi Brăia de coridorul 9 Paneuropean, prin intermediul drumului expres Brăila - Focşani şi drumului expres Brăila - Buzău. Pentru toate aceste drumuri expres suntem în faza realizării documentaţiilor tehnico-economice pentru a ajunge cât mai rapid la faza de începere a lucrărilor. Aceste investiţii sunt însoţite şi de investiţia de dezvoltare a autostrăzii sau a drumului expres A7 pe coridorul 9 Paneuropean, care să facă legătura între Bucureşti - Ploieşti - Buzău - Focşani - Roman - Paşcani - Suceava - Siret. (...) Nu în ultimul rând, există un alt proiect care are legătură mai ales cu Galaţi. Este drumul expres Tişiţa - Albiţa, pentru care suntem în faza de pregătire a documentaţiilor tehnico-economice", a explicat premierul României.

Ludovic Orban a menţionat că vor fi realizate investiţii şi pentru asigurarea standardelor de navigabilitate pe Dunăre.

"Pentru Galaţi este important, în mare măsură, să realizăm investiţiile pentru asigurarea standardelor de navigabilitate pe Dunăre. Dunărea este o axă de transport de o importanţă enormă nu numai pentru România, ci pentru întreaga Europă. Dunărea este pe coridorul de transport fluvial Marea Neagră - Rin care cuprinde Dunărea, canalul Rin - Main - Dunăre şi Rinul. Pentru România este o ocazie deosebită să fim parte din acest coridor de transport, iar obiectivul nostru este să asigurăm standardele de navigabilitate pe Dunăre, astfel încât să repornească traficul pe Dunăre la adevăratul potenţial, iar acest obiectiv pe care îl urmărim va avea cu siguranţă efecte benefice asupra dezvoltării Galaţiului şi Brăilei", a mai spus Ludovic Orban.

Premierul se află, miercuri, în judeţul Galaţi, pentru a participa la semnarea contractului pentru varianta de ocolire a municipiului Galaţi şi la semnarea contractului "Platformă Multimodală a portului Galaţi, etapa a doua'.

Sursa foto: Fesus Robert / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri