Ritmul de lucru la Drumul Expres Brăila-Galați este unul ”excelent”, iar mobilizarea actuală dă speranțe că în 2023 vom circula pe cei 11 km, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Contractul a fost semnat pe 15.04.2021 cu UMB pentru aproximativ 371 milioane lei fără TVA, cu perioadă de proiectare 10 luni și alte 24 de execuție și o garanție de 10 ani. Ordinul de începere aferent proiectării a venit pe 01.07.2021, iar primele utilaje au intrat în teren la început de octombrie.

„Progresul este foarte bun în doar câteva luni de muncă, mai ales că vorbim de perioada cea mai puțin prielnică pentru șantiere. Constructorul a mutat aici zeci de utilaje, în special basculante, de pe Autostrada A3 Nădășelu-Zimbor, acolo unde ar sta nemișcate în zăpadă și noroi. Lângă Dunăre însă pare că a venit primăvara și vom avea un avans semnificativ la terasamente în februarie și martie, dacă vremea rămâne bună”, spun reprezentanții Asociației, într-o postare pe Facebook.

Dar suntem abia la început. Pe lângă nelipsitele rețele de utilități (în special linii electrice aeriene) care trebuie mutate și alte detalii tehnice și birocratice rămase de rezolvat (avize, pădure pe traseu), trebuie construită și o structură mamut mai lungă de 1,6 km, care include un viaduct peste o cale ferată, digul de protecție și un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri și două secundare de câte 80 m.

Sursa foto: Pro Infrastructura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri