Piëch Automotive, producător elvețian de mașini electrice, fondat de Rea Stark Rajcic și Toni Piëch, fiul lui Ferdinand Piëch, a recrutat manageri de la Porsche, BMW și Tesla.

Primul dintre cele trei concepte de vehicule electrice Piëch este mașina sport electrică cu două locuri Piëch Mark Zero, care va prezenta tehnologia revoluționară a bateriei și a încărcării.

Cititi si Ce mașini americane sunt la vânzare în România

Matthias Müller, fost CEO al Porsche și Volkswagen, este nou numit în funcția de președinte. El va colabora îndeaproape cu cofondatorii companiei Toni Piëch și Rea Stark pentru a forma o strategie ambițioasă de dezvoltare a companiei.

Fostul inginer șef BMW Motorsport, Klaus Schmidt, își păstrează rolul de Chief Technology Officer al Piëch Automotive și va deveni acum unul dintre cei doi CEO ai companiei. În ultimii patru ani, Schmidt a condus crearea platformei modulare a vehiculelor, care poate găzdui mai multe variante de caroserie și propulsie. El va supraveghea operațiunile tehnice.

Cititi si BMW prezintă noul Seria 4 Cabriolet. Lansarea va avea loc în 2021

Alături de Schmidt va fi nou numit CEO și director de marketing Andreas Henke, care preia conducerea strategiei de marcă și a marketingului, a relațiilor cu clienții, a finanțelor și a personalului. Henke vine de la producătorului audio Burmester. Înainte a lucrat pentru Porsche, unde a ocupat diferite funcții de conducere în strategie, marketing și vânzări. El va clarifica viziunea, poziționarea mărcii și profilul lui Piëch.

Organizația continuă să recruteze persoane și directori cu experiență din sectorul auto și din industriile conexe.

Un exemplu este Jochen Rudat, care s-a alăturat recent în calitate de șef de vânzări al Piëch Automotive. Lucrând alaturi de Elon Musk, Rudat a construit rețeaua de concesionari Tesla în Europa și a extins afacerea timp de 10 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri