Mașinile electrice schimbă într-un fel modul de viață al unui șofer. Alimentarea acestora nu se mai face în 5 minute precum la mașinile pe combustibil, iar autonomia nu mai ajunge până la destinație și înapoi, dacă distanța parcursă dus-întors depășește 400 de km.

Mașinile pe benzină, diesel și hibride rămân mai populare pentru potențialii cumpărători decât modelele complet electrice.

Minusurile mașinilor electrice

Iată care sunt inconvenientele șoferilor britanici pentru a trece la mașini electrice, potrivit insideevs.com.

  • Lipsa punctelor de încărcare rapidă în zonele unde conduc în mod obișnuit;
  • Restricțiile privind autonomia / incapacitatea de a călători pe distanțe lungi cu o singură încărcare;
  • Prețul în comparație cu o mașină pe benzină, diesel sau hibridă de dimensiuni echivalente;
  • Nu poate fi încărcată de cei care stau la bloc
  • Teama că bateriile nu vor dura foarte mult și vor trebui înlocuite
  • Unii șoferi preferă motoarele tradiționale pe benzină sau diesel
  • Nu le place designul mașinilor electrice disponibile
  • -Nu cred că sunt mai ecologice decât mașinile existente

Citiți și: 10 motive pentru șoferi pentru a da mașina pe o bicicletă sau o trotinetă electrică

Din cei 13,9 milioane de șoferi din Marea Britanie, 7,5 milioane au spus că impactul pandemiei de coronavirus i-a făcut să nu își cumpere următoarea mașină în anul următor, în timp ce 6,4 milioane au spus că ar putea să achiziționeze o mașină nouă sau sau SH în 2021. Mai mult de jumătate (51%) dintre aceștia au declarat că vor cumpăra o mașină nouă.

Dintre cei 6,4 milioane de șoferi care vor cumpăra o mașină în anul următor, 20% au spus că vor folosi mașina mai mult în loc de transportul în comun, în timp ce 18% au spus că vor o mașină mai ecologică. Alți 18% au adăugat că vor conduce mai puțin din cauza preocupărilor de mediu.

Te-ar putea interesa și: 8 din 10 romani sunt interesati de masini electrice

Sursa foto: VW

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri