Rădăcini Grup: Anul acesta am înregistrat o creștere exponențială a vânzărilor de mașini 100% electrice

Rădăcini Grup, unul dintre cele mai mari business-uri auto din România cu 21 de reprezentanțe pentru mărcile Opel, Volkswagen, Mazda, Suzuki, Citroen, Peugeot și Honda, a înregistrat anul acesta o creștere exponențială a vânzărilor de mașini 100% electrice, a declarat, pentru wall-street.ro, Ioan Kiss director general Divizia Auto Rădăcini Grup.

Cele mai vândute mașini electrice în 2020 de către Rădăcini Grup au fost modelele Volkswagen e-Golf, Volkswagen e-Up, Volkswagen ID.3, urmate de Opel Corsa-e, Mazda MX-30 și Peugeot e-208.

Cititi si Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an

"Programul Rabla și Rabla Plus au impulsionat fenomenul și în România. Rădăcini Grup are astfel o creștere exponențială a vânzărilor de mașini full electric, îndeosebi la Volkswagen (e-Golf, e-Up și ID.3) și Opel (Corsa-e), dar și Mazda (prin MX-30) și respectiv Peugeot (e-208). Și versiunea Plug-In Hybrid rotunjește volumul nostru de vânzări pe noile tehnologii alternative, îndeosebi prin aportul lui Opel Grandland X Plug-In Hybrid", a precizat Ioan Kiss.

În primele 10 luni ale anului, Rădăcini Grup a vândut 500 de mașini mild hybrid, 50 mașini 100% electrice și zece mașini Plug-in Hybrid.

Citeste si:
Rădăcini: Ne așteptăm la o creștere accelerată în 4 direcții în...
Rădăcini: Ne așteptăm la o...

"Tendințele internaționale din industria auto care au legătură directă cu protecția mediului au impulsionat îmbogățirea gamei de produse pentru mărcile reprezentate în portofoliul Rădăcini Grup. Astfel, mărci precum Suzuki și Mazda și-au adaptat complet gama cu tehnologie Mild Hybrid, oferind o alternativă inteligentă clienților noștri. Tocmai de aceea volumul cel mai mare de vânzări hybrid este înregistrat pe cele două mărci menționate", a adăugat Ioan Kiss.

Cititi si TOP: cele mai ieftine crossovere hibride din România.

Noi modele eco sosesc în 2021

În 2021, vor sosi în showroom-uri modelele Volkswagen ID.4, Opel Mokka-e, Suzuki ACROSS și noul Citroen e-C4.

"Clienții noștri devin din ce în ce mai interesați de aceste tehnologii alternative și tocmai de aceea portofoliul de produse pentru anul viitor va deveni din ce în ce mai complex", a mai spus Ioan Kiss.

Citeste si:
Estimare șoc: Una din trei mașini nou vândute în 2030 va fi electrică
Raport Deloitte: Vânzările de...

Grupul Rădăcini a vândut 5.800 de mașini anul trecut și a avut o cifră de afaceri de 125 milioane euro și 675 de angajați. Anul viitor, compania împlinește 30 de ani de activitate.

Cititi si Mașini electrice second-hand sau noi? Ce să cumpăr?

Grupul Rădăcini include în business-ul auto șapte reprezentanțe Opel (în București, Brăila, Galați, Constanța, Brașov), două Volkswagen (Ploiești și Constanța), patru Mazda (București, Brăila, Brașov), trei Suzuki (București, Otopeni, Brăila), două Citroen (București, Brăila), două Peugeot (Brăila, Galați) și una Honda (Brașov).

Pe partea de vânzări auto rulate, compania are centrele Welt Auto Ploiești și Rădăcini Auto Rulate în Chitila. De asemenea, în Popești Leordeni este divizia de Carosări. Pe lângă business-ul auto, grupul Rădăcini mai are o firmă de utilaje, specializată în comercializarea de stivuitoare Doosan și echipamente industriale pentru depozite, utilaje pentru tractare și construcții, derulată prin Rădăcini Equipment.

Citeste si:
Primele imagini oficiale cu interiorul Volkswagen ID.4
Așa arată interiorul...

Cititi si Top 10 cele mai fiabile mașini la nivel european

Grupul este prezent și în imobiliare cu proiectul Aviației Tower din București, situat în partea de Nord a Bucureștiului, în zona Aviației.

Foto: Rădăcini Grup


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri